baniSituaţie inedită la Zerind, unde o pensionară a rămas pentru câteva ore fără banii pe care i-a adunat o viaţă. Aceasta a deschis uşa şi le-a permis accesul în casă la trei indivizi veniţi tocmai de peste graniţă. Cu un pretext cât se poate de pertinent, aceştia au apelat la bunătatea femeii care s-a oferit să îi ajute. Mai exact, aceştia au spus că au rămas cu maşina în drum şi că au nevoie urgentă de un mecanic pentru a porni din loc.
Într-o clipă de neatenţie a femeii, unul din cei trei a intrat în locuinţă, a căutat după bani iar mai apoi s-au făcut nevăzuţi. Când şi-a dat seama că a fost vic­tima unui furt, pensionara a sunat la 112 şi a cerut ajutorul poliţiştilor. Aceasta a reuşit totuşi să le facă oamenilor legii o scurtă descriere a suspecţilor iar lucrul acesta a fost de mare ajutor.
„Poliţiştii Secţiei nr. 4 Poli­ţie Rurală Sintea Mare au depistat trei bărbaţi, suspectaţi că au sustras din lo­- cuinţa unei septuagenare din Zerind, suma de 17.900 lei. Oamenii legii au stabilit faptul că, în data de 5 martie, în jurul orei 13:30, cei trei bărbaţi, unul de 42 de ani, altul de 22 ani şi un al treilea în vârstă de 60 ani, toţi din Ungaria, au pătruns în locuinţa unei femei de 70 ani, din localitatea Zerind, unde sub pretextul că doresc să afle unde găsesc un service auto şi profitând de faptul că femeia se afla în grădină la muncă, au sustras dintr-un sertar, dintr-o cameră a locuinţei, suma de 17.900 lei. Cei trei bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar împotriva celui de 60 de ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, urmând să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă”, a precizat subcomisarul Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad.
Din fericire, din momentul în care au plecat cu banii şi până când au fost prinşi, suspecţii nu au apucat să cheltuie nimic. Aşa că suma de 17.900 lei a fost recupe­rată şi restituită femeii păgubite. Poliţiştii susţin că acesta a fost un caz fericit şi atrag atenţia arădenilor să se păzească de hoţi şi să sune la 112 pentru a anunţa orice alte tentative de acest gen.
Şi poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Chișineu-Criș au reuşit idenificarea principalului suspect în cazul unui furt dintr-o locuinţă, din Nădab. Din cercetările efectuate de către poliţişti s-a stabilit faptul că în cursul lunii februarie 2013, un adolescent de 15 ani, din Nădab a sustras din locuința unei femei din ace­eaşi localitate, mai multe bunuri de uz gospodăresc, în valoare de 1.600 lei.
Adolescentul este cercetat sub aspec­tul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
(C.B.)

Recomandările redacției