Căsătoriile vor fi oficiate într-o sală special amenajată la Teatrul Clasic Ioan Slavici

0
492

casatoriiOficierea căsătoriilor civile se va face într-o sală special ame­najată la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad deoarece Palatul Cultural va intra în renovare, în viitor, administraţia locală având în vedere construirea sau cumpărarea unui spaţiu în care să funcţioneze mai multe servicii pentru populaţie.
Consilierii locali au aprobat, în ultima şedinţă ordinară, un proiect de hotărâre care stabileşte sediul secundar al Pri­mă­riei Municipiului Arad în imobilul situat în Arad, B-dul Revoluției nr.103 – Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Filarmonicii de Stat Arad sau, după caz, până la identificarea unei alte locaţii adecvate. „În pre­zent, oficierea căsătoriilor are loc într-o sală amenajată în incinta Palatului Cultural Arad în sala de repetiţii a Filarmonicii de Stat Arad. Având în vedere faptul că Palatul Cultural va intra într-un proces de renovare, se impune alocarea unui spațiu adecvat în care să se oficieze căsătoriile din Municipiului Arad. Locația din incinta Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici” Arad consider că este potrivită, spa­țiul are intrare separată ast­- fel încât activitățile Teatrului nu vor fi afectate”, se men­ţionează în expunerea de motive a proiectului.
În cadrul şedinţei, secretarul Municipiului Arad, Lilioara Stepănescu, a anunţat că există o strategie de construire a unei clădiri în care să funcţioneze mai multe servicii cum ar fi evidenţa persoanei, starea civilă dar şi o sală de căsătorii şi un spaţiu unde să se poată servi şampanie şi prăjituri. Proiectul este în faza obţinerii autorizaţiilor de urbanism.
De asemenea, viceprimarul Levente Bognar a propus ca municipalitatea să achiziţioneze clădirea în care a funcţionat cazinoul din apropierea Parcului Copiilor.  „Având în vedere faptul că avem o clădire de patrimoniu, declarată monument istoric propun să anali­zăm achiziţia acestui imobil şi amenajarea acolo a sălii de oficiere a căsătoriilor. Astfel, evităm degradarea imobilului”, a spus Levente Bognar.
După amenajarea sălii de căsătorii în clădirea Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, oficierea căsă­toriilor se va putea face în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.