Spre deosebire de alte nuci și
se­mințe, castanele sunt relativ sărace în calorii și grăsimi. Însă, sunt o sursă bună de minerale, vitamine și fitonutrienți, ce oferă nume­roase beneficii pentru sănătate.
Datorită gustului dulce și al parfumului lor deosebit, ele pot fi consumate coapte, fierte, sub formă de cremă sau piure, alături de preparate pe bază de carne. Dacă le prepari acasă, la cuptor, crestează castanele în două și asigură-te că au fost coapte foarte bine înainte de a le consuma. De asemenea, castanele pot fi consumate și după ce au fost fierte timp de 4-5 minute.
Îmbunătățesc digestia. Castanele comestibile sunt una dintre cele mai bune surse de fibre dietetice dintre toate fructele oleaginoase, ceea ce înseamnă că sunt un aliat de nădejde în problemele digestive.
Stimulează sistemul imunitar. Concentrația mare de vitamina C și a altor antioxidanți din compoziția castanelor ajută la întărirea sistemului imunitar. Vitamina C stimulează producția de celule albe și acționează ca un puternic antioxidant.
Mențin sănătatea inimii. Castanele conțin grăsimi bune care reglează nivelul colesterolului, reduc inflamațiile din corp și scad riscul de înfundare a arterelor și va­selor de sânge, prevenind astfel problemele cardiovasculare.

Recomandările redacției