Arădenii mai au doar câteva zile în care  mai pot vizita Domeniul castelului de la Săvârșin. Din  1 octombrie se vor închide porțile sezonului de vizită al domeniului.  În acest an un număr mare de turiști au dorit să viziteze castelul de la Săvârșin, doar într-o lună s-au  înregistrat aproximativ 10.000 mii de vizitatori.  A fost amenajat Atelerul Regal unde se pot admira mașinile Regelui Mihai iar mai recent a fost începută amenajarea unei  Case a Ceaiului.

Frumusețea locului și aerul curat, indeamnă vizitatorii să revină șla Săvârșin unde  Domeniul Regal are o semnificație aparte.

În luna octombrie, se vor încheia lucrările la Casa Ceaiului, unde  turiștii vor putrea să savureze un ceai cald, o cafea sau o gustare, înainte sau după vizita pe domeniu.

Arădenii pot vizita de asemenea și Grădina Ascunsă, parcul, lacul, serele, în jurul castelului. Sunt aproximativ 20 de hectare care pot fi admirate .

Domeniul de la Săvârșin are o istorie bogată, proprietățiile fiind confiscate de regimul comunist vreme de 54 de ani. Transformat în spital, școală și reședință de protocol, domeniul a revenit din 2001 în proprietatea familiei regale, răstimp în care atât castelul cât și parcul au fost reabilitate în întregime, purtând amprenta Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Regale.

Potrivit paginii savarsinregal.ro, începând cu 1 octombrie 2021, Satul Regal și Parcul Regal vor putea fi vizitate doar cu rezervare prealabilă. Puteți solicita vizitarea în grup trimițând un email sau la telefon.

 

 

 

Recomandările redacției