castel Mocioni BulciA venit și primăvara lui 2015 și nu se aude nimic pozitiv despre lămurirea situației unuia din cele mai cunoscute dar și… ignorate castele din județul Arad este Castelul Mocioni de la Bulci, sat aparținând de comuna Bata. În ultima perioadă, asta însemnând ultimii 6-7 ani, autoritățile locale din comuna Bata au făcut numeroase și insistente demersuri pe lângă administrația municipiului Arad pentru a clarifica și definitiva situația acestui obiectiv care – fiindcă a aparținut fostului Spitalul Municipal Arad, ca sta­ționar al secției TBC – aparține de municipiul Arad.
Demersurile au fost parțial încununate de succes, în sensul că au demarat și avansat dar nu sunt finalizate iar starea obiectivului se degradează pe zi ce trece, spre dis­perarea localnicilor, în frunte cu administrația locală a comunei.
Ultima dată când am aflat ceva despre starea demersurilor a fost în toamnă. „S-a alocat un buget pentru pază și o minimă conservare, inclusiv pentru anul 2015. Din punctul de vedere al demersurilor necesare pentru trecerea în proprietarea privată suntem la faza realizării demersurilor cu Ministerul Sănătății pentru ca acesta să fie de acord cu schimbarea destinației de unitate medicală. În acest an vom aloca și unele fonduri pentru împrejmuirea întregii proprietăți“ – ne preciza Corina Drăghici purtătoarea de cuvânt a Primăriei Municipiului Arad.      (F.B.)

Recomandările redacției