Câştig pentru poştaşii protestatari: salariile vor creşte şi posturile vor fi suplimentate

0
259

postasiProtestele poştaşilor nu au fost în zadar. Sindicatul Lucrătorilor Poştali a căzut la învoială cu administraţia Poştei Române pe majoritatea revendicărilor. Salariile angajaţilor ar urma să crească treptat, iar compania ar urma să facă suplimentări de personal în unităţile poştale care se confruntă cu un volum mare de muncă.

Comisia Managerială a Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) alături de reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) au semnat un protocol prin care, cele mai multe din solicitările poştaşilor au fost acceptate. Salariile tuturor lucrătorilor poştali vor creşte treptat până în 1 octombrie 2014 cu 150 de lei. Suma care va fi acordata etapizat începand cu 1 august si 1 octombrie. După finalizarea normării începute în luna februarie a acestui an, toate posturile vacante din operaţional vor fi ocupate. Până atunci se vor face noi angajări în CNPR pe posturile vacante cu perioadă determinată. De asemenea, se vor putea face detaşări de personal, raportat la activitatea oficiilor poştale. „Poştaşii vor primi genţi, pentru că, până acum, fiecare se descurca cu ce putea. Pentru oficianţi vor fi asigurate uniforme de lucru şi de asemenea se vor face achiziţii de papetărie şi alte echipamente. Majoritatea revendicărilor noastre au primit aviz pozitiv“, a susţinut Ilie Tripa, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali filiala Arad.

Rezolvarea revendicărilor este condiţionată însă şi de veniturile care vor fi atrase la bugetul companiei. Personalul care nu a putut să îşi efectueze concediul de odihnă din cauza numărului de angajaţi insuficienţi a primit asigurări că acest lucru se va rezolva începând cu 1 iunie. Deocamdată însă nu se ştie care va fi situaţia în mediul rural, unde există deficit de personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.