Câştigătorii Premiilor Grammy 2019

0
361

Childish Gambino, numele de pe scena muzicii al actorului Donald Glover, a obţinut patru trofee, pentru piesa „This Is America”, la ediţia de anul acesta, a 61-a, a Premiilor Grammy, care au fost decernate duminică seară, la Los Angeles, potrivit Mediafax.
„This Is America”, care se referă la identitatea populaţiei de culoare şi brutalitatea poliţiei, a fost desemnată cel mai bun cântec al anului, devenind prima piesă rap din istorie recompensată cu prestigiosul trofeu. Piesa a mai primit Premiile Grammy pentru cea mai bună înregistrare a anului, cel mai bun videoclip muzical şi cea mai bună interpretare rap.
Childish Gambino a absentat, însă, de la Gala Grammy, la fel ca şi alte nume mari ale genului, precum Kendrick Lamar şi Jay-Z. Dar canadianul Drake a participat la ceremonie, unde a primit premiul pentru cel mai bun cântec rap, „God’s Plan”.
În ciuda faptului că muzica rap este cel mai ascultat gen în SUA, reprezentanţii acestuia aleg să nu participe la Gala Grammy, unde, de cele mai multe ori, sunt ignoraţi.
Cântăreața de muzică country, Kacey Musgraves, a câştigat mult râvnitul Premiu Grammy pentru cel mai bun album al anului, „Golden Hour”, dar şi trofeele pentru cea mai bună piesă country, „Space Cowboy”, şi cea mai bună interpretare country, „Butterflies”.
La aceeaşi gală, muzicianul american Chris Cornell, care s-a sinucis în mai 2017, a obţinut postum premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare rock cu piesa „When Bad Does Good”.
Lady Gaga şi Brandi Carlile au câştigat fiecare câte trei premii Grammy.
Au mai primit premii: Dua Lipa – cel mai bun artist nou, Ariana Grande – cel mai bun album pop, H.E.R. – cel mai bun album R&B, Cardi B – cel mai bun album rap, Sting & Shaggy – cel mai bun album reggae.
Ceremonia de duminică seară a fost dominată de femeile din industria muzicală americană. Michelle Obama, fosta primă doamnă a SUA, a avut o apariţie surpriză în deschiderea evenimentului de la Staples Center din Los Angeles, la care vedete precum artista hip-hop Cardi B, Lady Gaga, Jennifer Lopez, actriţa Jada Pinkett Smith şi gazda Alicia Keys au vorbit despre puterea muzicii.
Numărul mare de vedete feminine de la ediţia de anul acesta a galei a fost în contradicţie cu ceremonia de anul trecut, când Recording Academy, organizatoarea evenimentului, a fost chiar acuzată de discriminare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.