Episodul petrecut la București și care a devenit viral pe toate canalele media posibile, când un șofer de BMW se șicanează în trafic cu un vatman, îl întâlnim deseori și la Arad. Este adevărat, nu la nivelul celui din Capitală, în care cei doi s-au și ciocnit, dar nu de puține ori suntem martorii unui spectacol penibil petrecut pe șinele din orașul nostru, în care vatmanul și zeci de călători din tramvai sunt nevoiți să aștepte mult și bine după „cheful“ vreunui cocalar local, care și-a proptit „doar puțin“ mașina între liniile tramvaiului. „În Arad se întâmplă foarte rar ca un tramvai să lovească o mașină, dar și atunci este neintenționat. Accidente se întâmplă mereu, trebuie să fim tot timpul atenți. Din experiența mea, cele mai multe neplăceri se întâmplă lângă stația Crișan. Acolo este o parcare, iar când ies din parcare, șoferii uită să se asigure. Mai sunt inconveniente și în zona teatrului, acolo strada este destul de îngustă, iar când cineva parchează acolo, blochează accesul tramvaiului. Față de București, șoferii sunt mai liniștiți, probabil și din cauză că în mare parte linia de tramvai este separată de șosea“, ne-a declarat chiar un vatman, care conduce un tramvai de linia 3.

Neînțelegeri și accidente există peste tot, contează cum le gestionăm noi. Poate că neînțelegerile sunt mai „moi“ la Arad, din diferite motive: așa ne-o fi… firea – mai împăciuitori și înțelegători, poate suntem un pic mai apropiați de Occident și avem o educație mai bună, poate nu avem stresul din Capitală, cine știe… Până atunci așteptăm ca firma germană să își respecte promisiunea și să doteze viitoarele BMW-uri cu adaptoare pentru liniile de tramvai și poate și un scut împotriva acestora.

Cert este că opinia publică a reacționat, zicem și noi, bine și a fost de partea vatmanului. Aceeași părere au împărtășit-o și polițiștii, care au dat dreptate vatmanului, Poliția sancționând șoferul cu o amendă de 2.230 de lei și reținerea permisului pentru o perioadă de 30 de zile.

Vatmanul nostru, din Arad, este de părere că „dacă cei doi erau mai înțelepți nu se ajungea la scandalul ăla. Și noi ne mai confruntăm cu șoferi mai neglijenți, dar încercăm să nu ne pierdem răbdarea. Este adevărat, că nici nu m-am confruntat cu un șofer atât de obraznic cum a fost cel din cazul petrecut în Capitală“. Cert este că vatmanul nostru se amuză de glumele apărute în mediul online cu privire la accident. Poate că din toată povestea, glumele reprezintă singurul lucru cu care ne-am ales.

Iată numai câteva dintre acestea:

Doi copii se lăudau

-Tata are BMW

-DA, dar tata e vatmanul“;

Nou: Tramvaiele vor fi dotate cu foreze pentru a nu deranja BMW-urile care stau în intersecție pe linia de tramvai“;

BMW anunță o nouă linie autoturisme electrice. Autoturismele vor avea în dotare antene pentru a se cupla la firele de curent deasupra linilor de tramvai“.

Tramvaiele vor fi dotate cu plug pentru degajarea BMW-urilor“

-Ți-am spus că nu e ok cu BMW-ul pe linia de tramvai, dar tu… Vatman, Vatman“

Recomandările redacției