Arădenii câștigă mai prost decât timișorenii, clujenii și sibienii. Județul nostru este sub câteva județe puternice, ca poziție într-un clasament după câștigul salarial. Statisticile oficiale arată totuși că, salariile au crescut ușor față de anul trecut, însă creșterile nu sunt semnificative în unele domenii de activitate.

Într-un top ce vizează o comparație între ultimii ani, câștigul salarial nominal mediu net lunar a fost la Arad în 2018 de 2.398 lei, în timp ce, în Timiș, câștigul mediu net se apropia și atunci de 3.000 de lei.

La jumătatea anului acesta, câștigiul salarial mediu net a ajuns la 2.737 lei. După datele provenite de la Direcția Județeană de Statistică se poate trage concluzia că, în vastul sector al serviciilor se câștigă cel mai bine.

Sibiul se află pe locul trei în funcție  de salariul mediu,  fiind surclasat de București, Cluj și Iași.

Bucureşti, cu un salariu mediu net lunar de 3.684 de lei şi Cluj, cu 3.115 lei, conduc topul celor mai bine plătite judeţe din ţară. Cu toate acestea, Aradul este peste medie și depășește alte județe, unde remunerațiile sunt mai mici.

Mai precis, la polul opus, cu salarii între 2.000 şi 2.200 de lei sunt 19 judeţe: Maramureş, Botoşani, Neamţ, Suceava, Vaslui, Brăila, Buzău, Călăraşi, Vâlcea, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Bihor sau Sălaj.

Recomandările redacției