Per total, conform estimărilor europene, românii dau pe mâncare în medie 1.000 de euro pe an, ceea ce înseamnă aproximativ 83 de euro lunar, de două ori mai puţin decât un german sau un austriac.

Raportat însă la veniturile medii, efortul este unul semnificativ în vreme ce un german câştigă de aproape cinci ori mai mult decât un român.

Românii nu s-au zgârcit anul acesta la bani atunci când a venit vorba despre cumpărăturile pentru masa de Paşte. Ei au lăsat la casele magazinelor şi hipermarketurilor, dar şi în pieţele din ţară circa 730 de milioane de lei, echivalentul a 165 de milioane de euro, dar au plecat acasă cu plasele încărcate cu aproximativ 8 milioane de cozonaci, 50 de milioane de ouă şi zeci de milioane de kilograme de carne de miel, potrivit estimărilor realizate pentru gândul de către reprezentanţii patronatelor din domeniu, cu doar câteva zile înainte de sărbătorile pascale.

Citeşte mai mult pe www.gandul.info

 

Recomandările redacției