Cât de mult te iubeşti? Ce să faci ca să creşti stima de sine

0
226
self-lovingDacă îţi spui în fiecare dimineaţă, în oglindă, că te iubeşti, probabil nu vei rezolva mare lucru. Psihologii spun că acest lucru nu face nimic pentru încrederea în sine, este apă de ploaie. Trebuie să mergi mai adânc ca să poţi creşte stima de sine, să poţi ajunge să te iubeşti cu adevărat. Cum ar trebui să procedezi, de fapt:

Renunţă la comparaţii

Cu cât te compari mai mult cu alte femei, cu atât părerea faţă de propriul corp devine mai negativă. Când te mai trezeşti făcând astfel de comparaţii, opreşte-te şi mai bine gândeşte-te cât eşti de norocoasă că eşti sănătoasă şi că trupul tău se mişcă bine, liber, te duce unde vrei. Apreciază-ţi corpul pentru tot ceea ce poţi face cu ajutorul său, te sfătuiesc specialiştii.

Discuţii cu prietenele

De multe ori, atunci când se întâlnesc cu prietenele, femeile se plâng de propriile corpuri. Nu îţi place fundul, nu îţi plac sânii, ai făcut burtică şi aşa mai departe. Însă acest comportament nu face decât să dăuneze imaginii şi respectului de sine. Cât de mult poţi, schimbă acest subiect din discuţiile cu prietenele în altele – despre locul de muncă, despre copii, despre viaţă şi pasiuni, spre exemplu. Vorbiţi despre ceva plăcut, care vă face să vă simţiţi bine.

Cum vezi tu exerciţiile fizice?

Multe persoane care nu se plac, merg la sala de fitness pentru că „trebuie”. Aceasta este percepţia lor, iar din această cauză li se pare mai greu să facă exerciţiile ca să îşi îmbunătăţească imaginea. Dacă şi tu te numeri printre ei, ar trebui să îţi schimbi un pic modul de gândire, de la „trebuie” la „vreau” şi găseşte o activitate care îţi face plăcere. De exemplu, dansul din buric este o bună formă de exerciţiu, cu ajutorul căruia poţi slăbi uşor, te distrezi şi te vei simţi mai bine la finalul orei.

Aşteptările nerealiste

Dacă te simţi nesigură atunci când vezi în reviste sau la televizor femei care arată foarte bine, cel mai bine ar fi să încetezi să mai ai „contact” cu ele. Adu-ţi aminte că doar un mic procent din întreaga populaţie a globului arată atât de bine, nu orice femeie poate fi model, iar cele care sunt modele fac sacrificii foarte mari zi de zi. În schimb, dacă vrei să ajungi să arăţi ca un model, poţi folosi imaginile pentru a te motiva singură – atât timp cât faci asta într-un mod cât mai sănătos.

Îmbracă-te cât de bine poţi

Nu mai păstra hainele vechi în care nu mai încapi acum, chiar dacă planul tău este să le poţi purta din nou. Nu faci decât să te amăgeşti şi să devii nerăbdătoare şi mai puţin încrezătoare în schimbările pe care le faci asupra corpului tău. Hainele sunt vechi, moda se schimbă. Donează-le pe cele vechi şi cumpără altele care îţi vin şi în care arăţi bine. Stima de sine creşte atunci când te simţi bine în pielea ta.

Acceptă complimentele

Nu te mai gândi la lucruri care îţi displac la corpul tău atunci când primeşti un compliment, pentru că nu faci decât să întăreşti imaginea rea de sine. Acceptă-le, mulţumeşte celor care ţi le-au făcut şi încearcă să te vezi prin ochii celor care ţi le-au făcut, decât să te afunzi în gândirea ta negativă.

Sursa: Unica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.