Părerile despre mediul online și siguranța acestuia sunt asemănătoare. Atât tinerii cât și cei cei mai maturi nu au foarte mare încredere în mediul online. Mulți dintre cei cu care am povestit ne relatează că mediul online este bine să îl folosim pentru divertisment sau pentru a prelua informații. Activități precum tranzacții bancare nefiind prea agreate de arădeni datorită riscului de a fi furate date personale de către anumite persoane.

Nu am încredere în tehnologie, ni se promite că este foarte sigură, dar nu e așa. Ca să putem să folosim anumite avantaj trebuie să bifăm căsuțe pentru colectarea datelor personale. De multe ori caut pe internet un obiect și în scurt timp îmi apare reclamă cu acel obiect. Plus că mai sunt și hack-erii care dacă ai sume importante și tranzacționezi cu ele în online pot să te păgubească de bani. E adevărat aceste întâmplări sunt mai rare, dar asta tot nu înseamnă ca online-ul e foarte sigur“, a relatat George, în vârstă de 25 ani.

Consider că noile tehnologii nu sunt atât de sigure precum par. Sunt bune, foarte multă informație într-o unealtă așa mică. Totuși trebuie să ne gândim de două ori înainte de a folosi tehnologia. Ea trebuie folosită pentru documentație și divertisment, dar când facem cumpărături online trebuie să luăm în considerare faptul că putem să fim înșelați. Fiica mea mai mică, face cumpărături online. Dacă nu cumpără de la o corporație mare și serioasă nu plătește niciodată cu cardul“, a declarat Ștefan, în vârstă de 49 ani.

Dacă nu întrecem limitele de siguranță, mediul online este sigur. Pentru noi, cei mai mari asta nu este o problemă. Am auzit de multe cazuri în care copii în special fete de 13-14 ani care au fost cucerite în mediul online de oameni care aveau profil fals. După ce erau cucerite erau invitate în locuri în care nu era multă lume și abia apoi vedeau cine e cu adevărat. Dacă suntem responsabili și avem măsură, nimic nu este periculos“, a povestit Laura, în vârstă de 27 ani.

Recomandările redacției