Nebunia provocată de virusul Sars Cov 2 s-a domolit la Arad, în ciuda faptului că județul nostru se menține cu una dintre cele mai ridicate rate de infectare din țară. Cu toate astea, specialiștii atrag atenția că nu este momentul să ne culcăm pe o ureche în ceea ce privește prevenția, valul cinci bătând la ușă, iar numărul de infectări se anunță unul record.

Doctorul Cătălin Hreniuc, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, a declarat: „În ceea ce privește numărul pacienților infectați cu Covid, stăm bine. Avem 85 pacienți, din care zece sunt pe ATI. Avem si locuri libere, ceea ce în urmă cu ceva timp nici nu puteam visa. Trebuie să fim însă în continuare cu băgare de seamă, valul cinci este aproape și ne așteptăm să avem un număr record de infectări. Cea mai bună și eficientă soluție împotriva virusului o reprezintă vaccinarea. Marți seara, din

88 de pacienți infectați, 70 erau nevaccinati și doar 17 vaccinați. Un pacient era în comă și nu am mai avut ce să facem, din păcate“.

Recomandările redacției