catadiaDate fiind coordonatele pe care ar trebui să se desfășoare activitatea „Bătrânei Doamne” în această iarnă, odată cu amânarea judecării contestațiilor privind creditările depuse de Finanțe, Dorin Stana și Adrian Marțian pentru 6 martie 2014, rolul lui Giovanni Catanzariti ar putea deveni din nou important. Ca și creditor majoritar, italianul poate decide direcția clubului într-o parte sau alta.
Dacă nu apare nimeni interesat să preia frâiele în Calea Aurel Vlaicu, asta presupunând asigurarea cheltuielilor curente și asumarea unui plan de reorganizare din primăvară încolo, fostul președinte nu ar avea voie să rămână cu mâinile în sân și asta chiar dacă în insolvență nu mai are nicio responsabilitate directă. Chiar Catanzariti spune că: „Trebuie să facem ceva, căci altfel riscăm falimentul. E devreme acum să spun în ce fel mă voi implica, însă cu ce pot o să ajut și eu. Cu siguranță, nu voi mai fi niciodată finanțator principal, fiindcă nu mai pot din punct de vedere financiar. Deocamdată, o să merg împreună cu avocatul Iulian Zaharia la Tribunal, pentru a vedea exact motivele pentru care judecătorul nu s-a exprimat asupra creditărilor. Cel puțin în cazul meu, respectiv a contestației depuse de Adrian Marțian, lucrurile trebuiau să fie simple, dar…”. Italianul se referă bineînțeles la înțelegerea notarială pentru cedarea creanței sale către Marțian, care automat a devenit nulă atâta timp cât dejeanul nu i-a achitat cei 100 de mii de euro până la data de 9 septembrie.
Până una alta, Giovanni Catanzariti e dispus să dea o mână de ajutor în cazul fotbaliștilor Abdoulaye Diarra și Patrice Feussi, doriți cu insistență de Eugen Trică pentru partea a doua a sezonului. „Lui Diarra i-am plătit deja biletele de avion din Italia și i-am mai dat și alți bani. Nu vor fi probleme, el ar fi fost legitimat încă din acest an, dacă s-ar mai fi jucat meciurile cu Satu Mare și Mioveni. Așa, însă, nu mai avea rost să ne grăbim. Și cu Feussi ne-am înțeles în principiu, doar că el are oferte din Liga 1. Săgeata Năvodari chiar insistă, iar Patrice e tentat să accepte oferta. Chiar dacă echipa retrogradează la finalul sezonului, el își va face un nume și o imagine în fotbalul românesc și ar putea prinde și mai bine la anul. Dar, e prematur acum să spunem  ce va fi, sunt alte chestiuni mai importante de clarificat până la lotul de jucători”, a explicat omul de afaceri peninsular.

Recomandările redacției