realocareCâteva primării din judeţ, care fie şi-au schimbat priorităţile, fie au făcut economii au cerut Consiliului Judeţean să le redistribuie fondurile destinate iniţial unor proiecte, pentru noi investiţii.
Primăriile au solicitat autorităţilor judeţene să aprobe o realocare a ba­nilor primiţi de la Consiliul Judeţean. Nu s-au făcut noi alocări financiare, ci doar realocări din finanţările deja primite de primării. Primăria Zădăreni a cerut realocarea a 200.000 de lei, de la proiectul pentru canalizare me­najeră la proiectul „Şcoală Generală cu clasele I-VIII”. La Vârfurile s-a aprobat realocarea a 250.000 de lei de la un proiect de modernizare a străzilor, la unul de reabilitare a drumului comunal din satul Lazuri. De asemenea, Primăria Almaş a cerut să-i fie redistribuită o sumă de 90.000 de lei alocată iniţial pentru lucrări la scurgerea apelor pluviale, pentru asfaltarea stră­zilor din comună.
Nu în ultimul rând, la Tauţ cei 58.000 de lei alocaţi de CJA primăriei pentru înfiinţarea unui centru de informare tu­ristică vor fi folosiţi pentru reabilitarea de străzi, precum şi pentru moderniza­rea Căminului Cultural. Fondurile provin din cota de 20 la sută din TVA şi din co­tele defalcate din impozitul pe venit. Realocarea banilor a fost aprobată în şedinţa CJA de la începutul săptămânii.

Recomandările redacției