Încasările artiștilor din vizuali­zările pe YouTube variază mai ceva ca la Bursă, iar Click.ro îţi spune ce sume câștigă Andra, Inna, Delia, Andreea Bălan, Smiley și Selly din videoclipurile pe care le pun la dispoziţia fanilor pe internet.
YouTube, serviciul video oferit de gigantul american Google, plătește lunar vizua­lizările realizate pe un canal monetizat ținând cont de proveniența acestora. Astfel, Andra, Inna, Delia, Andreea Bălan, Smiley și Selly primesc de la YouTube sume mult mai mici pentru vizualizările realizate în România. Iar conținutul de pe canalele lor sunt adresate în mare parte publicului din țară. Dacă fanii lor ar fi din SUA sau din alte state mari europene, câștigurile artiștilor ar fi și de zece ori mai mari. În plus, chiar dacă artiștii se laudă cu milioane de abonați, YouTube plătește doar vizualizările.
Potrivit SocialBlade.com, cel mai profi­ta­bil canal YouTube din România e „TraLaLa” și are peste trei miliarde de vizualizări obținute în șapte ani de existență. Acest canal furnizează constant cântece și desene animate pentru copii, iar proprietarii încasează lunar cel puțin 24.400 de euro și pot ajunge la un câștig anual de minimum 294.000 de euro. Pe locul al doilea în clasamentul încasărilor YouTube România se află canalul emisiunii „Puterea dragostei” (Kanal D). Chiar dacă are doar 480.000 de abonați, vizualizările în ultima lună sar de 66 de milioane, ceea ce aduce postului tv încasări de 15.000 de euro pe lună și un minim anual de 180.000 de euro. Pe locul al șaselea se află canalul Cat Music, cu încasări de minimum 12.600 de euro pe lună.
Inna este o artistă internațională a cărei audiență se află pe tot globul. De aici și încasările mult mai bune pe YouTube. Potrivit SocialBlade.com, artista poate depăși mili­onul de euro într-un an.
Cel mai urmărit vloger din România, Selly, are și el încasări lunare de minimum 4.000 de euro.
Dorian Popa face și el cu ajutorul vlogului de pe YouTube 1.700 de euro pe lună. Andra câștigă din canalul ei video cel puțin 2.200 de euro pe lună, Delia obține lunar aproape 1.000 de euro, la fel ca Antonia, potrivit estimărilor SocialBlade.com. Ale­xandra Stan sare de 1.200 de euro lunar și anual depășește 14.700 de euro.
În comparație cu artiștii români, cei americani primesc de la YouTube sume uriașe. Lady Gaga, de exemplu, încasează lunar peste 500.000 de euro din canalul ei video, iar anual poate sări de 6 milioane de euro. La fel și rapperul Eminem și Shakira. Și Rihanna încasează 360.000 de euro lunar și peste 4,3 milioane de euro anual. Chiar dacă Michael Jackson a dispărut acum 10 ani, canalul lui video încasează anual de la YouTube peste 4 milioane de euro.

Recomandările redacției