Câţiva transportatori arădeni s-au ales cu amenzi pentru zeci de nereguli

0
353

itmZeci de nereguli şi sancţiuni la doar 11 transportatori – aceasta este pe scurt situaţia comunicată de Inspectoratul Teritorial de Muncă, în urma controalelor derulate în perioada mai – iunie a anului.

La nivel naţional, inspectoratele de muncă au derulat o campanie de controale la transportatorii rutieri, pentru verificarea respectării prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto, precum şi a normelor de securitate în muncă.

La Arad au fost controlaţi 11 transpirtatori rutieri, iar inspectorii ITM au constat 66 de deficienţe. Drept urmare, agenţii economici s-au ales cu un total de 46 de sancţiuni contravenţionale, amenzi ce s-au ridicat la 45.000 de lei. „Printre deficienţe, cele mai întâlnite au fost neîntocmirea formelor legale de angajare în cazul unei persoane, neevidenţierea timpului de muncă conform prevederilor legale în vigoare, neacordarea rapausului săptămânal şi neacordarea salariului de către unii angajatori. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, nu s-au făcut controale medocale la angajare, lipseau materialele de instruire, trusele de prim ajutor erau incomplete ori fişele de aptitudini nu erau anexate la fişele individuale de instruire“, a susţinut Valentin Vanci, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.