abelAbel Apostol nu mai este căutat din data de 7 iunie, ultimele cercetări având loc pe râul Mureş, în zona Pădurii din Vladimirescu. Anchetatorii au cerut atunci sprijinul scafandrilor de Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Ro­mâne, care au cercetat întreaga zonă timp de cinci zile, fără a descoperi însă nimic. Motivul pentru care au cercetat această zonă se pare că se datorează în mare parte neliniştii de care a dat dovadă aici câinele adus de la Sibiu, antrenat special pentru a depista cadavrele chiar dacă acestea sunt ascunse sub apă. Pe lângă câini şi scafandri, poliţiştii au fost ajutaţi şi de către un prieten pescar al familiei celui dispărut, care le-a pus la dispoziţie un aparat special, denumit sonar. Aparatul este un detector sonic pentru obiecte sub­acvatice, analog cu radarul, care în locul undelor electromagnetice foloseşte unde elastice.
În această pădure, Adrian Buleu, principalul suspect în cazul crimei, şi-a autoincendiat maşina, anchetatorii presupunând că a recurs la acest gest pentru a muşamaliza urmele faptei sale.
Deşi ancheta pare să fi ajuns într-un punct mort, nemaiexistând nici un fel de soluţii, din unele surse, pornite chiar din rândul celor care anchetează cazul, poliţiştii ar fi pus mâna pe nişte informaţii preţioase, care ar cântări enorm în soluţionarea cazului. Rămâne de văzut dacă aceste piste sunt demne de luat în considerare sau chiar dacă sunt reale.
Omul de afaceri nu a mai fost văzut din seara zilei de 1 mai, acesta dispărând de la baza sa sportivă de pe malul Mureşului. După nouă zile de cercetări, Adrian Buleu, unul din cei doi parteneri de afaceri ai lui Abel Apostol a fost arestat pentru a fi cercetat pentru comiterea infracţiunii de crimă. Cu toate acestea, cadavrul lui Abel nu a fost găsit nici în prezent.

Recomandările redacției