Doi tineri au avut curajul să se prezinte în fața polițiștilor de frontieră și să încerce să treacă granița după ce ambii au fost dați în urmărire și căutați de autoritățile române pentru furt și tentativă de furt.

Poliţiştii de frontieră arădeni i-au depistat şi predat autorităţilor competente pe cei doi bărbați căutaţi de autorităţile române pentru infracţiuni de furt calificat şi tentativă la furt calificat.

Toate acestea s-au întâmplat chiar în dimineața zilei de azi, 08 iulie 2019, în jurul orei 07.00, când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-au prezentat cei doi bărbați pentru a efectua controlul de frontieră. Aceștia, ambii cetățeni români, P.I., în vârstă de 22 de ani, respectiv A.C., în vârstă de doar 19 de ani, domiciliați în judeţul Olt, s-au prezentat la granița țării și au sperat că vor reuși să iasă din țară fără să întâmpine prea multe dificultăți.

Din neferice pentru cei doi, nu au mai reușit să ajungă pe cealală parte a graniței, fiind opriți și reținuți imediat după efectuarea verificărilor specifice când poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanelor erau emise, de către autorităţile române, mandate de executare a pedepsei închisorii, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat.

Persoanele au fost predate unor echipaje operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea dispunerii măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției