Încă un eveniment de suflet al Cavalerilor Templieri a animat, în șirul sărbătorilor de iarnă, spiritul Crăciunului.

Ordinul ORDO EQUESTRI SANCTI BERNARDUS, bine reprezentat de oameni sufletiști în Arad, are sediul în Franța. La Arad este, de altfel, sediul pe Europa de Est al Ordinului, președinte fiind Aurelian Roland Boiț. Asociatia arădeană coordonează Marile Priorate ale cavalerilor de Saint Bernard din țările  Europei de Sud Est și a celor agreate de ORDO EQUESTRI SANCTI BERNARDUS.

În fiecare țară funcționează un Mare Priorat cu mai multe Balivate (regiuni) în funcție de stat. Fiecare Balivat are în componență mai multe Comanderii.

În Arad funcționează două Comanderii, una de bărbați (frati) și una de femei (surori): Sfântul Martin și Sfânta Maria, care  organizează Capitule templiere în fiecare miercuri din a treia săptămână a unei luni, la Capela Bisericii Minoriților, de pe str. Lucian Blaga nr. 4.

Aici, la această capelă, cavalerii au organizat înainte de Crăciun un Capitul Internațional care a reunit și Comanderii din Balivatul San Gerardo din Marele Priorat al Ungariei. Cu acest prilej au fost invitați cei 22 de copii orfani care sunt în îngrijirea Asociației „Casa familială  MMC Frumușeni” şi copiii membrilor din Comanderiile reunite. Grupul Teologic Trifon Lugojan a susținut un concert de colinde iar copiii au primit cadouri de la Moș Crăciun.

Continuând tradiția anilor precedenți, cavalerii au oferit un ajutor financiar care să permită Asociației din Frumușeni  să organizeze copiilor un Crăciun cât mai îmbelșugat. La rândul lor, copiii au oferit cavalerilor un concert de colinde.

Din contribuțiile cavalerilor va beneficia și Biserica Minorițior cu care Ordinul are o colaborare de anduranță.

Ordinul ORDO EQUESTRI SANCTI BERNARDUS promovează și în România tradițiile și principiile vechilor cavaleri templieri care au avut la baza curajul, loialitatea, iubirea, toleranța și dedicarea.

„A fi cavaler templier, astăzi, nu mai reprezintă o noblețe de nume, ci de suflet. În lumina acestor idealuri, promovăm și sprijinim organizațiile caritabile care ajută copiii orfani, bătrânii și oamenii nevoiași”, ne-a declarat președintele pe Europa de Sud Est a Ordinului ORDO EQUESTRI SANCTI BERNARDUS, arădeanul Aurelian Roland Boiț.

Recomandările redacției