Caz întortocheat dejucat de DIICOT: a ascuns o armă în propria locuință pentru a fi prins de autorități, cu scopul de a-și ajuta prietenul

0
916

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara și a celor din cadrul Serviciul Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase al IPJ Arad au efectuat un număr de cinci percheziții domiciliare într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, inducerea în eroare a organelor judiciare, instigare la fals în declarații și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 26.02.2021, o persoană judecată de către Tribunalul Timiș a formulat un denunț mincinos, referitor la o pretinsă infracțiune de nerespectare a regimului armelor si munițiilor, constând în deținerea nelegală a unei arme de foc la locuința unei persoane, dintr-o localitate de pe raza județului Arad. Denunțul a fost formulat pentru ca inculpatul să poată invoca beneficiul reducerii la jumătate a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Timiș, în care acesta este judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și camătă.
În acest scop, inculpatul, cu ajutorul altor două persoane, i-a pus la dispoziție unei alte persoane o armă de foc automată, pe care acesta din urmă să o ascundă, după care a formulat un denunț, în urma căruia a fost constituit un dosar penal pe rolul Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. În urma percheziției domiciliare efectuate în acel dosar, arma a fost descoperită în locația indicată de către inculpat.
Pentru sprijinul acordat în acest demers infracțional, inculpatul i-a promis persoanei care a ascuns arma suma de 2500 euro, din care 1250 euro i-au fost remiși anterior formulării denunțului. După efectuarea percheziției domiciliare și punerea sub învinuire a respectivei persoane în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, inculpatul i-a remis acestuia o altă transă de 1100 lei, urmând ca restul sumei de bani să-i fie plătită după momentul în care acesta primea o comunicare în dosarul în care este judecat, privind acordarea beneficiului reducerii limitelor de pedeapsă, ca urmare a denunțului astfel formulat.
De asemenea, conform înțelegerii prealabile dintre participanți, inculpatul i-a angajat respectivei persoane un avocat care să îl reprezinte în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroului Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.