În urma articolului scris, azi dimineață, despre cei doi copilași care trăiesc la limita supraviețuirii, într-un bordei pe un câmp la marginea localității Măderat, a impresionat foarte mulți arădeni. Am primit zeci de mesaje de la oameni care vor să ajute acele suflete nevinovate. Printre zecile de mesaje și telefoane, am primit însă și un mesaj care ne-a șocat pur și simplu. Tânara arădeancă Melinda Maria, care de-a lungul timpului a ajutat zeci de cazuri aflate în dificultate, a încercat și de această dată să fie de ajutor. A ajuns la fața locului cu gândul de a muta familia într-un apartament cald și confortabil. Ceea ce a găsit acolo cu greu poate fi descris în cuvinte. Pe lângă mizeria greu de suportat, în căsuță locuiau mama, bunica și câțiva bărbați, toți învăluiți de  aburii alcoolului.

 Arădeanca a încercat să discute cu mama copiilor. I-a oferit un loc de muncă și un apartament în care să locuiască cu cei doi copii. Aceasta a refuzat, spunând că are condiții suficiente acolo unde este. Copilașii erau murdari și prost îmbrăcați. Melinda i-a cerut voie mamei să-i ia la ea să-i spele, să-i îmbrace în haine curate și să le ofere de mâncare. Mama și-a dat acordul iar cei doi micuți au mers cu tânara arădeancă. Băieții au fost spălați, îmbrăcați și hrăniți cum se cuvine. În momentul în care i-a spălat, femeia a văzut pe lângă mulțimea de păduchi și urme de lovituri pe pielea copiilor și atunci s-a hotărăt să alerteze autoritățile. Copii, deocamdată, sunt tot în căsuța din câmp și la numai câteva ore după ce au fost îmbrăcați în haine noi, au fost vizitați de o altă persoană care i-a găsit din nou în aceleași haine jerpelite.

Oamenii din zonă spun că mama copiilor este prietenă bună cu alcoolul și că este vizitată deseori de diverși bărbați cu care își bea mințile uitând de copii. Micuții asistă de multe ori la scene greu de descris în cuvinte. Sătenii spun că băieții sunt trimiși deseori la cerșit iar banii sunt folosiți pentru băutură. De asemenea toate ajutoarele pe care le-au primit de la oameni sunt vândute prin sat.

În aceste condiții rugăm autoritățile să se sesiseze și toți cei care doreau să ajute să nu mai meargă la Măderat deoarece produsele donate riscă să fie vândute. Din spusele oamenilor primăria și poliția din zonă ar fi fost informate și știu de caz.

Sperăm ca cei mici să scape din iadul în care trăiesc cât mai curând și să aibă o coplărie normală.

Recomandările redacției