Cazul înfiorător al Antoniei, fetița ucisă de către tatăl ei vitreg în timp ce mama acesteia se afla la spital, dând naștere fratelui ei, iar mai apoi incendiată și aruncată într-un câmp, a cauzat o adevărată revoltă în secțiunea de comentarii de pe pagina de facebook al ziarului nostru, Glasul Aradului.

Cruzimea nemărginită a criminalului care s-a descotorosit fără pic de remușcare și cu conștiința „în vacanță”, de trupul firav al Antoniei, aruncându-l în câmp, aproape de cimitirul din Bujac, iar mai apoi lăsat drept hrană pentru animalele din zonă, a oripilat o țară întreagă și în același timp, atins o latură „întunecată” a fiecărui cititor: oamenii cer reintroducerea pedepsei cu moartea.

Printre sutele de comentarii lăsate la articolele noastre, postate pe site-urile de socializare, se numără următoarele: „Tăiat în fiecare zi câte un deget” ( Morgoci M C), „Direct un glonț în cap trebuie la ăsta” (Ana M), „Condamnat la moarte; un mare pericol public de a omorî un îngeraș” (Crisovan A), „Moartea pe moarte. În închisoare e prea bine” (Rodica N) și multe altele.

Atitudinea oamenilor este una firească având în vedere gravitatea faptei și lipsa de umanitate de care a dat dovadă criminalul cu sânge rece: să omori un copil firav, de care mai ai și grijă, tu purtând statutul de „tată vitreg”, doar pentru că erai stresat din cauză ca aveai grijă de doi copilași, în timp ce partenerul tău de viață este în spital, aducând pe lume un al treilea suflet, nu este și nu va fi vreodată un motiv valid pentru care sa îți explici fapta inumană. Floare F, un cititor al ziarului nostru, vine și îl numește pe ucigaș drept „Diavol cu chip de om”.

Colac peste pupăză, în seara în care polițiștii au venit „să-l culeagă” pe autorul cruntei crime, acesta stătea liniștit în pat, că doar nu avea pentru ce să își facă griji.

Nu doar gestul necugetat al acestui individ a răscolit în oameni o adevărată furie, ci și atitudinea acestuia în legătură cu cele întâmplate.

În primul rând, culmea face ca acest personaj să fie un adevărat activist pe site-urile de socializare, unde împărtășea cu toată lumea iubirea pe care i-o purta mamei Antoniei și imagini cu mesaje motivaționale precum: „ Sărac este omul cu portofelul plin, dar cu sufletul gol. Bogat este omul cu hainele rupte, dar cu inima plină de bunătate și de iubire” sau „Fii ca un copac: rămâi bine ancorat în realitate, stai drept…și fii demn ca să poți ține fruntea sus, continuă să crești în valoare, nu-ți uita niciodată rădăcinile”. Cam greu de crezut că aceste concepte și idei îi aparțineau criminalului.

În al doilea rând, seria de minciuni pe care o prezenta anchetatorilor, respectiv mamei copilei, privind crima pe care a comis-o, a creat un val de ură la adresa acestuia. Nici măcar în ultimul ceas acesta nu și-a recunoscut în totalitate fapta, născocind fel și fel de variante privind felul în care Antonia și-a pierdut viața, precum faptul că micuța a alunecat în baie și a dat cu capul de gresie, acolo fiind locul în care victima și-a pierdut cunoștința, iar mai apoi viața. Dovada de lașitate a creat un dezgust total, inclusiv pe facebook: „Acest individ ar trebui ars de viu în fața primăriei”, își exprimă opinia Claudiu P, într-un comentariu lăsat la un articol de pe pagina noastră. Monica M vine și aceasta și spune: „Pedeapsa cu moartea. Nu sunt de acord să stea în pușcărie pe banii mei.. A fost castrat deja? Dacă nu, e pierdere de timp.

Reamintim faptul că totul s-a întâmplat joi, 28 octombrie, când ucigașul a rămas singur acasă cu cei doi copii, în timp ce iubita sa se afla la spital, pentru a naște cel de-al treilea copil.

Orbit de furie, acesta a dat-o pe cea mică cu capul de perete de mai multe ori. La scurt timp a realizat faptul că fetița nu mai respira și a început să o resusciteze, apoi a dezbrăcat-o și a spălat-o. Văzând că nici așa nu se trezește, a luat o valiză, a pus trupul neînsuflețit în ea și a chemat un taxi pentru a merge în locul unde cadavrul a fost mai apoi găsit.

Odată ajuns acolo, ucigașul a turnat două sticle de acetonă pe care le-a găsit în casă, pe trupul fetiței, iar mai apoi l-a incendiat. La final și-a chemat un taxi și a plecat acasă.

Mama fetiței s-a întors de abia luni acasă, iar când a întrebat unde este fetița ei, criminalul i-a spus că este la vecini.

O parte din trupul fetiței, o mănuță mai exact, a fost descoperită de un localnic care își plimba câinele, în 30 octombire. La scurt timp, după  recondiționarea chipului Antoniei într-un sistem robotizat, fetița a fost identificată, iar luni seara criminalul și mama fetiței au fost duși la audieri, iar într-un final acesta și-a recunoscut fapta.

Roxana Păulișan

  • unu altu spune:

    Doamne ce porcărie de articol. Bai fratilor ii distrugeti pe astia mici care vor sa fie jurnalisti. Adriane tată…. esti praf!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției