Cazul Nadăș, pas cu pas. Capitolul Ⅰ: Vlai Adrian, notarul expert în falsificări de acte

0
3741

Infracțiunea de la Nadăș, comuna Tauț, județul Arad a vizat un certificat fals emis de un notar public arădean, în favoarea unei familii pe nume Colțeu, având ca scop principal îmbogățirea pe spatele unei femei, moștenitoare a unor bunuri materiale. Deoarece, infracțiunea seamănă mult cu un roman polițist și „bate” filmele de acțiune, vă invităm să urmăriți cu atenție întreaga scenă.

Totul a început cu „capul operațiunii”, inculpatul Vlai Adrian(notar public în Municipiul Arad), care a fost influențat de inculpații Colțeu Mihai Alexandru, Colțeu Viorica și Colțeu Mihaela Adriana să elibereze un certificat de calitate de moștenitor, ce cuprindea date false a unei moștenitoare, moartă de mult, pe nume Mairovitz Ecaterina, care moștenea anumite bunuri de la străbunica ei, Elena Grosz. Certificatul fals întocmit pe numele inculpaților soților Colțeu Mihai și Viorica a fost folosit pentru a modifica complet legea fondului funciar și legea pentru dovedirea calității de moștenitor.

Acest fals în acte le-a adus inculpaților dreptul de proprietate pe o suprafață uriașă de teren cu vegetație forestieră, pășuni, teren intravilan, din localitatea Nadăș, comuna Tauț, județul Arad, din care au fost transferate efectiv din proprietate publică în patrimoniul și posesia inculpaților soților Colțeu Mihai și Colțeu Viorica.

Pe lângă suprafața mare de teren, infractorilor le-a revenit, atât clădirile și construcțiile aflate în perimetru, linii de curent și drumuri forestiere, cât și o parte din proprietatea Tauț în care se cuprinde un teren cu vegetație forestieră.

Ei bine, pentru că Statul Român nu moare niciodată, Ministerul Finanțelor Publice și administrarea ROMSILVA a sesizat tâlhăria comisă de cei patru inculpați și le-a cerut o despăgubire cu multe cifre, în valoare de 27.450.800 euro.

De asemenea,  în cadrul acestei operațiuni și tot sub influența celor trei inculpați din familia Colțeu, expertul în falsificări de acte, notarul public, Vlai Adrian, prin certificarea actului de calitate de moștenitor fals, inculpaților le-a revenit dreptul de proprietate cu privire la un număr de șase apartamente situate în Arad, pe strada Cloșca, numărul 4. Apartamente, care până la acel moment aparțineau statului.

Tot acest certificat fals de calitate de moștenitor, i-au făcut pe inculpați proprietarii pădurilor din Nadăș, dându-le dreptul de exploatare ale acestora, prin intermediul societății comerciale S.C.  „Ocolul Silvic Privat” S.R.L.,firmă, pe care tot soții Colțeu și-au înființat-o.

 De asemenea, inculpații Colțeu au obținut fără drept o sumă exorbitantă de bani de la A.P.I.A cu titlul de „Subvenții în cadrul schemelor de sprijin pentru pășune”.

În cele din urmă, cei patru infractori s-au aflat sub urmărire penală, iar la sesizarea Direcției Naționale Anticorupție s-a dispus suspendarea serviciului silvic.

Într-un număr viitor al ziarului nostru, urmează să vă prezentăm și alte detalii picante legate de acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.