Infracțiunea de la Nadăș, comuna Tauț, județul Arad a vizat un certificat fals emis de un notar public arădean, în favoarea unei familii pe nume Colțeu, având ca scop principal îmbogățirea pe spatele unei femei, moștenitoare a unor bunuri materiale. Deoarece, infracțiunea seamănă mult cu un roman polițist și „bate” filmele de acțiune, vă invităm să urmăriți cu atenție întreaga scenă.

Pe această cale, vă amintim că soții Colțeu, care o îngrijea pe Mairovitz Ecaterina, erau vecini de apartament și moștenitori ai apartamentului în care locuia bătrâna doamnă. Pentru că nu le-au ajuns apartamentul dat drept moștenire de către Mairovitz, lăcomind și la celelalte bunuri pe care le avea bătrâna, au recurs la un plan infracțional complex pentru a „pune mâna” pe ele. Bineînțeles, ajutați de notarii publici arădeni Vlai Adrian, Morariu Ioan și de avocatul Kocsis-Josan Ioan.

Pentru a reuși să atingă scopul planului infracțional, respectiv de a obține bunuri fără drept folosindu-se de  vulnerabilitatea vârstei lui Mairovitz Ecaterina, strănepoata lui Grosz Elena(autoarea bunurilor), inclupații Colțeu și-au calculat fiecare pas făcut în vederea îndeplinirii planului lor „diabolic”, fiind sprijiniți în mod special de notarul public Vlai Adrian dar și de notarul Morariu Ioan și de avocatul Kocsis-Josan Ioan.

Planul infracțional a avut ca scop țintirea a două etape principale:

Prima etapă a constat în obținerea actelor de stare civilă, care să demonstreze legătura de rudenie dintre Mairovitz Ecaterina și străbunica ei, totodată și autoarea tuturor bunurilor mobile și imobile, Grosz Elena. După care, notarul Vlai Adrian să demonstreze printr-un certificat notarial faptul că Mairovitz Ecaterina moștenește absolut toate bunurile străbunicii ei, iar celorlalte persoane din familie nu le revine nimic, ceea ce, desigur, era fals. Ei bine, că să justifice acest lucru a fost nevoie de doi martori care să declare că într-adevăr Grosz Elena nu a făcut moștenitor pe nimeni altcineva din familia ei, decât pe strănepoata ei, Mairovitz Ecaterina.

Astfel, Colțeu Mihai i-a adus notarului Vlai Adrian, doi dintre foștii săi colegi de muncă, în postura de martori mincinoși. Aceștia au declarat că membrii familiei autoarei de drept a tuturor bunurilor, Grosz Elena, nu sunt moștenitori a nici unui bun mobil sau imobil și că strănepoata acesteia, Mairovitz Ecateriana este unica moștenitoare.

A doua etapă a planului infracțional a fost țintirea tuturor bunurilor mobile și imobile moștenite de Mairovitz Ecaterina, prin certificare falsă, de la Grosz Elena. Scopul a fost ca toate aceste bunuri să intre în posesia infractorilor soților Colțeu.

Astfel că, inculpații Colțeu au reușit să obțină: suprafețe de mii de hectare de teren cu vegetație forestieră, mijloace fixe, clădiri și construcții aflate în perimetru suprafeței, respectiv o linie de curent și drumuri forestiere din proprietatea publică a Statului Român.

Totodată, au obținut șase apartamente și terenul aferent situate pe strada „Cloșca”, din municipiul Arad, proprietăți publice ce aparțineau Statului Român, respectiv administrației Oficiului Județean pentru Cadastru, Geodezie și Cartografie Arad.

Dacă doriți să aflați răsturnările de situație, care au avut loc pe parcursul planului infracțional, vă provocăm să urmăriți și alte detalii picante legate de acest caz, care vor apărea în scurt timp într-un alt număr al ziarului nostru.

Recomandările redacției