Infracțiunea de la Nadăș, comuna Tauț, județul Arad a vizat un certificat fals emis de un notar public arădean, în favoarea unei familii pe nume Colțeu, având ca scop principal îmbogățirea pe spatele unei femei, moștenitoare a unor bunuri materiale. Deoarece, infracțiunea seamănă mult cu un roman polițist și „bate” filmele de acțiune, vă invităm să urmăriți cu atenție întreaga scenă.

Pe această cale, vă amintim că soții Colțeu, care o îngrijea pe Mairovitz Ecaterina, erau vecini de apartament și moștenitori ai apartamentului în care locuia bătrâna doamnă. Pentru că nu le-au ajuns apartamentul dat drept moștenire de către Mairovitz, lăcomind și la celelalte bunuri pe care le avea bătrâna, au recurs la un plan infracțional complex pentru a „pune mâna” pe ele. Bineînțeles, ajutați de notarii publici arădeni Vlai Adrian, Morariu Ioan și de avocatul Kocsis-Josan Ioan.

În Capitolul III al numărului trecut, am specificat faptul că  judecătoarea de la Judecătoria din Ineu le-a dat credit în instanță familiei Colțeu, pe propria răspundere, doar în baza actului de calitate de moștenitor, ceea ce i-a făcut pe aceștia să câștige procesul. Act, care nu dă inculpaților nici un drept asupra nici unui bun mobil sau imobil, doar îi numește pe aceștia „moștenitori” a unor bunuri moștenite.

În caz că vă întrebați dacă judecătoarei de la Ineu i s-a imputat judecata nedreaptă, prin care soții Colțeu au câștigat în instanță, ei bine răspunsul este că acesteia nici măcar nu i s-a reproșat acest lucru. Deoarece, judecătoarea nu a verificat toate datele necesare pentru ca dreptatea pe care le-a dat-o soților Colțeu să aibă o bază stabilă, fără doar și poate, ea trebuia să fie acuzată de abuz în serviciu, lucru care nu s-a întâmplat.

Audierile inculpaților:

Concret, inculpatul Vlai Adrian a declarat ”Prima dată în biroul meu a intrat Mairovitz Ecaterina, a semnat cererea de deschidere a procedurii și încheierea finală privind procedura succesorală. După aceasta am chemat câte un martor din cei doi și s-a depus jurământul și s-a luat depoziția de martor după care am procedat la fel și cu celălalt martor.”

Fiind întrebat cu privire la momentul în care i-a cunoscut pe oricare din membrii familiei Colțeu, inculpatul Vlai Adrian a declarat că a cunoscut această familie abia în cursul anilor 2006-2008, fără să poată preciza data exactă, când l-au dat în judecată pe inculpat și pe ceilalți vecini care aveau apartamente în imobilul de pe strada Vasile Milea nr.11 din municipiul Arad. Afirmația inculpatului este evident nereală, deoarece fiind audiat de către organul de urmărire penală și de către judecătorul de drepturi și libertăți, în procedura audierii anticipate, martorul Hotăran Tiberiu a relatat că la notar a ajuns pe jos împreună cu inculpatul Colțeu Mihai Alexandru și martorul Crișan Stelian. De asemenea, a mai declarat faptul că, odată ajunși acolo au găsit-o pe hol pe Mairovitz Ecaterina și că împreună cu inculpatul Colțeu Mihai Alexandru și martorul Crișan Stelian( cei doi colegi de muncă, care i-a adus Colțeu Mihai la notar pentru a da decalrații false) au așteptat să fie chemați pentru redactarea declarațiilor, iar după ce au semnat declarațiile, martorii au plecat de la biroul notarial însoțiți tot de către inculpatul Colțeu Mihai. Pe de altă parte, declarația inculpatului Vlai Adrian conține numeroase alte aspecte necorespunzătoare adevărului.

Din actele materiale reținute în sarcina notarului public Vlai Adrian intră, pe lângă certificatul de calitate de moștenitor, și înscrisurile întocmite pentru eliberarea acestuia, care sunt opt la număr.

  Deznodământul îi aduce pe soții Colțeu cu dosar penal și cu prejudicii de plată imensă, punerea sub sechestru al întregului patrimoniu și reîntoarcerea imobilelor în proprietatea statului.

Se poate presupune că (!) Colțeii vor fi condamnați la mulți ani după gratii pentru infracțiunea  săvârșită pe parcursul întregului plan „diabolic”, care a avizat obținerea bunurilor mobile și imobile de pe spatele bătrânei doamne, Mairovitz Ecaterina.

Recomandările redacției