Ce-a de-a treia ediție a sărbătorii „Zilele Deznei“ a fost un succes

0
696

DSCF4289 IMG_4950 IMG_4952 IMG_4957 IMG_4964 IMG_4968 IMG_4971 IMG_4973 IMG_4986La acest sfârşit de săptămână, locuitorii comunei Dezna au sărbătorit cea de-a III-a ediţie a sărbătorii comunei lor, sărbătoare intitulată simplu „Zilele Deznei“.  Sărbătoarea a început în faţa Căminului Cultural, cu o paradă populară la care au participat formaţii din mai multe locali­tăți: Olari, Chereluş, Ansamblul Doina Crişului din Ineu şi, bineînţeles, Ansamblul Cetăţii Dezna. La paradă a fost pre­zent şi primarul comunei, Mircea Ovidiu Neaga, într-o c­a­- leaşcă trasă de cai. După terminarea paradei, ansamblurile s-au reîntors la Căminul Cultural pentru a prezenta programul de cântece şi dansuri din zonele respective.
Primii pe scenă au fost cei din ansamblul Moştenitorii din Chereluş; au urmat ansamblul Spicul din Olari, ansamblul Crişul din Ineu, după care a fost urmărit un moment umoristic prezentat de tânărul Daniel Dronca.
După acesta a urmat un spectacol de amploare cu Vasile Coca, Paula Paşca, Iulian Tătar, Ştefan Muntenaş, Simona Boncuţ şi Nicu Vesa. A fost prezent şi Ilie Paşca cu formaţia, iar programul a fost prezentat de Dorina Balota. „De multă vreme nu a mai fost aşa de multă lume prezentă la zilele comunei, asta dovedeşte că locuitorii comunei iubesc felul cum muncește administraţia Primăriei”, a declarat un dascăl prezent la sărbătoare. După încheierea acestei părți a programului artistic, Dănuţ Iuga    a mai cântat până spre zorii zilei.
La Căminul Cultural a fost prezentă multă lume şi datorită faptului că sala a fost mo­dernizată, având acum patru aparate de aer condiţionat, extrem de utile în acele zile caniculare. Iată ce ne-a spus Angelica Burtă, contabila primăriei: „Este un lucru foarte bun că avem la Căminul Cultural aceste aparate. Nu ştiu ce am fi făcut fără ele. Tocmai în această eventualitate am luat hotărârea, împreună cu domnul primar, să cum­părăm aparatele de aer con­diţionat”.
Numeroase oficialităţi prezente la sărbătoare
Alături de mulțimea de oameni și de reprezentanții administrației locale, la serbare au mai fost prezenţi, printre alţii, şi reprezentanţi ai unor formaţiuni politice: Florin Dan Tripa – consilier judeţean, deputatul Eusebiu Pistru, Ioan Marinel Urs – primarul comunei Igneşti, şi mulţi alţii. Toţi cei prezenţi au rămas plăcut surprinşi de buna organizare a sărbătorii zilelor comunei.
Focul de artificii
La finalul serbării, locuitorii comunei au avut parte de un deosebit spectacol cu focuri de artificii. Toată lumea  le-a așteptat cu nerăbdare, chiar şi bătrânii satului – care au stat până noaptea târziu pentru a asista la focul de artificii. „Mă bucur foarte mult că am asis­tat la această sărbătoare. Administraţia, primăria, s-au pregătit aşa cum trebuie pentru zilele comunei. Focul de artificii a fost ceva impresionant. Este frumos ceea ce se face la nivel de comună”, a declarat P.N., unul dintre zecile de bătrâni care au urmărit cu uimire jocul de lumini al focului de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.