Roland Nagy nu i-a menajat deloc pe arbitri în cadrul conferinței de presă de după meciul cu CS Afumați și nu s-a referit strict la cei care au fluierat sâmbăta trecută pe „Motorul”. A mai pomenit și de alte meciuri de pomină, cel de la Brașov, dar și de două din play-offul sezonul trecut, cele de la Târgoviște și Baia Mare. Pe cale de consecință, conducerea era, poate, fost îndreptățită să facă ceva. Un memoriu, o sesizare (măcar de genul celeia pe subiectul reprimirii lui ACS Poli în Liga 1 în locul Rapidului) sau măcar exprimarea unei poziții oficiale, publice.
Provocat pe acest subiect, Codru Grădinariu nu a fost la fel de vehement la adresa „fluierașilor”, având și explicații pentru așa-zisele lor erori. „Analizăm cu mare atenție tot ceea ce s-a întâmplat privitor la acest aspect. La meciul de sâmbătă, decizia de eliminare a lui Tănase e oarecum acoperită, deși e una foarte vagă. Părerea mea este că fotbalul rămânesc trece printr-un schimb de generații la nivelul arbitrilor. Cei aflați la început de drum mai greșesc și nu suntem doar noi, cei de la clubul UTA, nemulțumiți de arbitraje în acest campionat. Nu vreau să cred că e rea intenție din partea arbitrilor, deși frustrarea ră­mâne la fiecare dintre echipele afectate de pierderea unor puncte din cauza erorilor”, a explicat directorul general al „alb-roșilor”.
Legat de arbitri și eliminarea de sâmbăta trecută, juniorul Ionuț Tănase va lipsi două meciuri oficiale din „garnitura” UTA-ei. Fiindcă re­gulamentul e ambiguu, „oficialii” arădeni au cerut un punct de vedere oficial din partea Federației cu privire la cele două partide în care e obligat să lipsească mijlocașul de 18 ani. Adică, după deplasarea de la Sfântu Gheorghe, Tănase își va ispăși cea de-a doua etapă de suspendare în meciul de Cupă, cu Becicherecul Mic, sau rămâne pe tușă și cu ocazia vizitei celor de la Juventus București?

Recomandările redacției