Ce act ar trebui să semneze participanţii la Turneul US Open

0
257

Turneul US Open 2020 este programat să înceapă pe 31 august, însă cu toate acestea mai mulți jucători de top deja au anunțat că nu vor participa la concursul de la New York.
Epidemia de COVID-19 i-a făcut pe mulți sportivi să se gândească mai bine
înainte să își anunțe participarea la al doilea turneu de Grand Slam din acest an. Sportivul, Wesley Koolhof a făcut public documentul pe care ar trebui să-l semneze toți participanţii la turneul US Open.
Pe rețelele de socializare a apărut zilele acestea un document care se presupune că ar trebui semnat de participanţii de la US Open 2020.
Olandezul Wesley Koolhof în vârstă de 31 de ani, locul 17 la dublu, a făcut public pe contul său personal de Twitter un document conform căruia organizatorii turneului nu vor putea fi dați în judecată în cazul în care unul dintre jucători sau cineva din staff se îmbolnăvește de COVID-19.
„«Poate ar trebui să citesc mai multe documente de acum înainte» Îmi asum în mod voluntar responsabilitatea pentru orice risc, inclusiv o boală gravă sau moarte. Aceasta este o eli­berare de răspundere și sunt de acord că e valabilă pentru totdeauna. Semnați aici“, a scris Koolhof, pe Twitter.
Documentul care trebuie să fie semnat de către sportivi înainte de a participa la US Open 2020, cuprinde faptul că aceștia trebuie să își dea acordul că ei sau alţi membri ai familiei nu vor da în judecată USTA (Asociația de Tenis a Statelor Unite), ATP, WTA, organizatorii turneului, sponsorii, directorii, voluntarii și angajații.
„Sunt perfect conștient de riscurile intrării în Centrul Național de Tenis USTA Billie Jean King și a transportului oferit de USTA pe timpul pandemiei de COVID-19. Am luat la cunoștință că intrând în contact cu alți oameni în timpul pandemiei de COVID-19 risc să mă îmbolnăvesc de COVID-19, să am pro­bleme respiratorii, să mor sau să transmit COVID-19 familiei și altor persoane din casă. Îmi asum responsabilitatea în mod voluntar pentru orice risc, pierdere sau problemă personală, inclusiv o boală gravă, accidentare sau deces, care pot apărea în cazul meu sau al persoanelor cu care intru în contact, ca urmare a prezenței în facilitățile complexului, cauzate de neglijența Centrului Național de Tenis sau nu“, este o parte din documentul publicat de către sportivul Wesley Koolhof, pe Twitter.
Protocolul stabilit de către autoritățile din New York pentru ca turneul US Open să poată fi desfășurat este clar definit. După pauza forțată de pandemia de coronavirus, turneul din New York este primul de Grand Slam din SUA.
Pentru a respecta normele de preven­ție aflate în vigoare, sportivii care vor lua parte în perioada 31 august – 12 septembrie la US Open, vor fi cazați în două hoteluri, ambele aflate în apropierea complexului de la Flushing Meadows, unde se va desfășura compeiția, timp de două săptămâni.
În protocol se prevede ca fiecare sportiv să aibă alături trei persoane, iar fiecare participant va fi testat înaintea intrării în hotel, pentru a scădea considerabil riscul de infectare.
După două zile de la a doua testare va fi efectuată a doua serie de teste, iar a treia va fi programată abia în săptămâna de dinaintea disputării primelor meciuri oficiale.
Iar sportivilor li se va măsura temperatura zilnic și va trebui să completeze formulare prin care completeze orice simptom nou apărut.
De asemenea, purtarea măștilor va fi obligatorie pentru toți sportivii și membrii echipelor lor, excepție vor face sportivii în timpul antrenamentului și al meciurilor oficiale.

August 19, 2019 – Simona Halep practices at the 2019 US Open.

Simona Halep se teme de coronavirus și consideră sănătatea o prioritate. Numărul 2 mondial a oferit recent un interviu în care a vorbit despre posibilitatea participării la US Open:
„Nu știu încă dacă merg în America. În condițiile din acest moment, nu! Sănătatea e cea mai importantă și nimeni nu poate judeca pe cineva când ia o decizie strict personală!“, a spus Halep.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.