„Ce am făcut este la vedere”, spune Ionel Pașca, primarul comunei Chisindia

0
455

În urmă cu ceva vreme am stabilit o întâlnire cu domnul Ionel Pașca, primarul comunei Chisindia. Zis și făcut, iar în urma discuțiilor și amânărilor, din motive obiective, am împins această întâlnire pentru începutul lunii iunie. Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, împreună cu directorul de la Compania de Apă – Canal Arad S.A. au fost, de asemenea prezenți în comuna arădeană. După sosirea acestei echipe, amintite anterior, a urmat o discuție la birou. Apoi am fost împreună și am văzut cum se lucrează la amenajarea cu pavele a unor străzi în Chisindia, împreună cu constructorul. Aici am discutat despre calitatea lucrărilor. După toate aceste vizite în centrul de comună, ne-am deplasat pe Valea Hurezului, unde este Stația de Captare și Filtrare a apei potabile. De aici vor consuma un număr mare de cetățeni apă cristalină, care vine din munte. De reținut este faptul că lucrarea a fost făcută de către Compania INTECO HOLDING. Aceasta deține toată tehnica, utilajele și specialiștii în domeniu și are un palmares impresionant de proiecte finalizate. Este vorba de lucrări în domeniul agriculturii, construcțiilor de orice fel, civile sau industriale, predate la cheie. De asemenea, firma are multe lucrări de asfaltare de o foarte bună calitate și multe altele care sunt folosite de ființa omenească.
Să revenim însă la Stația de Captare. Pe partea tehnică, domnul director Borha, de la Compania de Apă – Canal Arad, ne-a făcut o scurtă prezentare a obiectivului. Acesta a fost mulțumit de calitatea lucrărilor executate de firma
INTECO HOLDING. Domnia sa a precizat că a fost un efort mare făcut de administrația locală, condusă de primarul Pașca pentru aducțiunea apei, de la așa mare distanță. L-am rugat pe primarul Ionel Pașca să ne ofere mai multe detalii despre proiectele pentru comună.
„Da, vă spun cu mare drag și pentru început vă voi vorbi de Stația de Captare și Filtrare de pe Valea Hurezului, o investiție uriașă pentru comuna noastră. Cum ați precizat și dumneavoastră, pentru noi este mană cerească o astfel de investiție, care a fost făcută din fondul de mediu și bugetul local. Mai avem o altă investiție la care se lucrează și la care vom putea să mergem împreună să o vedeți. Este vorba de amenajarea de trotuare, pe câteva străzi în Chisindia. O altă lucrare importantă zic eu, este renovarea sediului Primăriei. De asemenea, în fața clădirii Dispensarului Uman am amenajat un trotuar, iar acum renovăm și incinta. Amenajăm și o fântână arteziană. Orice e binevenit când se face în folosul comunității, a cetățeanului. Tot în fața Dispensarului Uman vom amenaja un parc nou și totodată vom face și o stație de autobuz. Am omis să vă spun că în dreptul grădiniței cu program normal din Chisindia am amenajat un parc. Așa că, eu pot zice că nu am stat cu mâinile încrucișate, să așteptăm mila cuiva“, afirmă primarul de Chisindia, Ionel Pașca.
După toate aceste discuții am ținut să ascultăm câteva păreri de la cetățeni. Cu greu am smuls câteva răspunsuri de la ei, cu condiția ca numele lor să nu apară în presă. La care noi, le-am promis că așa va fi.
Opinii de la cetățeni
Am întâlnit un grup de patru persoane, care totuși respectau condițiile privind Pandemia. I-am întrebat cum văd activitatea primarului pentru comună.
„Dar, domnule nu mai este nevoie de această întrebare, pentru că trebuie să fii chior să nu vezi ce a făcut această persoană pentru comuna noastră“, zice unul dintre ei. Intervine un alt coleg: „Avem acum o aducțiune de apă de pe Valea Hurezului“. Un altul zice: „Știți drumul de la Văsoaia, nici cu boii nu puteai merge pe el. De nu era domnul Pașca, era vai de comuna noastră, cu noi cu tot“. „Cine are sală de evenimente ca la noi la Chisindia?“, spune cel de-al patrulea om.
Deci, în concluzie, rezultă că oamenii apreciază ce face primarul. „Poate mai sunt unii care mai văd și invers. Nu știu, dar cred
că-i poți număra pe degetele unei mâini”, conchide unul dintre cei patru localnici.
Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.