Ce au mai visat parlamentarii peste noapte

0
305

VOICU SIDA

Mai că nu îți vine a crede, că mergem ca și racul, din rău în tot mai rău și bietul românaș nu mai știe în ce să creadă și mai ales în ce să nu creadă. Asta pentru că aleșii noștri în loc să ne ducă la mai bine, parcă ne duc tot mai la greu și rău.

Au găsit subiect de discuții privind sistemul de pensie și mai ales cu cele speciale. Nimeni nu mai vrea să reglementeze acest aspect, deși subiectul este mediatizat de după Revoluție. Deci aruncă praf în ochii orbului, însă acest subiect prinde bine la public și ne merităm soarta pentru că îl luăm de bun.

Să nu uit un caz: săptămâna care a trecut, am fost la Chișineu Criș și am discutat cu mai multe persoane în vârstă. Unul dintre ei, aproape de vârsta de 70 de ani, a lucrat la Strungul Arad. Luna trecută a primit pensia cu 200 de lei mai puțin și atunci despre ce vorbim? Ei taie din pensiile de mizerie, nu din cele speciale, după cum ne spunea domnul Pop.

Ce am mai auzit la TV? Una tare de tot, rostită de domnul Ludovic: că vaccinul se va plăti. Nu ar fi una ca asta, dar nu te poți juca cu vorbele. Și așa, cetățenii nu prea se înghesuie să îl facă. Acum, după ce au făcut atâția vaccinul gratuit, iar acum, dintr-o dată, hop! Trebuie plătit. Aici cam miroase a discriminare, dar pe cine îi mai interesează de popor? Până peste trei ani se uită, politicienii vor aborda din nou capitolul pensiilor speciale, oamenii vor crede și alegerile se câștigă. Ar trebui însă să mai schimbe acest subiect pentru că pe pensionari nu îi interesează decât de munca lor și în ce condiții grele au trudit o viață întreagă, iar acum sunt batjocoriți cu mizeriile de pensii pe care le primesc de la statul român. Multora li s-au tăiat grupele de muncă. Numai ei știu cum calculează pensiile pentru că diferă de la un județ la altul. Dar poate ai noștri uită până la urmă de subiectul acesta cu pensiile speciale și măresc durata de votări, să ajungă pe undeva la șapte ani și să se înțeleagă între ei cu trecerea la ciolan și treaba e bine – mersi.

Așa că, dragi pensionari, mulțumiți-vă cu ce aveți, că mâine-poimâine întrebăm: „Oare ne vine pensia luna asta?“.

VOICU SIDA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.