12 ani au avut de așteptat suporterii „Bătrânei Doamne” pentru o victorie cu adevărata Poli, la Arad, iar gustul ei e cât se poate de dulce atâta timp cât favoriții lor revin pe podium și sunt foarte bine plasați în lupta pentru promovarea în Liga 1. Ca și joc și număr de ocazii, UTA a fost clar peste rivalii de pe Bega, însă au tremurat puțin după ce a rămas în zece oameni, ca urmare a eliminării lui Tomozei. Dulcele gust al unui victorii în derby-ul Vestului e legat și de evenimentul tragic de acum un an de zile, când suporterii utiști, Bogdan Moisi și Bogdan Mihoc și-au pierdut viața într-un tragic accident de mașină. Camarazii din galerie le-au și cinstit memoria cu o coregrafie specială astăzi. 

Prima repriză nu a fost una foarte spectaculoasă, prin prisma a ceea ce se petrecea pe teren, cu un spectacol mai interesant al celor două galerii. Diferenţa din clasament dintre cele două echipe din vestul ţării (de 7 puncte înainte de „duel”) a fost evidentă prin ritmul de joc impus de „roș-albi”. Au fost minute bune când aceștia au atacat cu toate liniile, însă fără a avea succes la finalizare. Tomozei a cerut și un penalty în minutul 22, fără să-l impresioneze pe arbitru. Apoi, Buhăcianu a ratat un moment în care putea rămâne singur cu portarul, după care Scutaru a respins providențial la șutul lui Miculescu din centrul careului. Timişorenii au fost periculoşi la o fază la care Axente a pătruns în careu, însă atacantul „alb-violeților” a tras slab, iar Iacob a intervenit fără probleme. Până la pauză, gazdele au mai avut o ocazie prin Miculescu, salvată de Contra.

A doua jumătate a partidei a începutperfect pentru UTA, care a deschis tabela în minutul 49. Isac a pătruns pe zonă centrală, i-a pasat pe culoar lui Ciprian Rus, care a tras cu exteriorul din 10 metri pe lângă Contra. Poliștii au insistat cu centrările pe Mera, care a avut o reluare pe lângă buturi imediat după golul adversarilor. În rest, arădenii au fost mult mai periculoşi. În minutul 54, Rus a trimis razant cu bara din dreapta lui Contra, Timişorenii l-au pierdut pe Cherecheş, lovit la faţă, cu o sângerare ce nu putea fi oprită, însă sacrificiul fundașului stânga a contat și asta pentru că, Tomozei avea să mai vadă un „galben” și să-și lase echipa în zece până la final. Chiar și în inferioritatea numerică, UTA a continuat să fie echipa periculoasă. În minutul 73, Ilie a rămas cu mingea în 6 metri, dar Mario Contra a reuşit să respingă în ultima clipă. Portarul „alb-violeţilor” s-a descurcat şi la o reluare a lui Buhăcianu 4 minute mai târziu. Pe măsură ce timpul trecea, Balint a făcut schimbări defensive, pentru a securiza rezultatul și i-a ieșit, fiindcă tabela a „înghețat” la 1-0 în superba zi de final de octombrie. 

Cu acest rezultat, UTA a revenit pe locul 3, cu 23 de puncte. Duminica viitoare, de la 12:30, arădenii vor juca la Reşiţa. ASU Poli a căzut pe locul 16, retrogradabil, cu 13 puncte, iar etapa viitoare primeşte vizita Dunării Călăraşi.

Formații: 

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, B. Stancu – Isac, R. Moise (Şeroni 77′) – Miculescu, Al. Ioniţă (Lorenzi 70′), Buhăcianu – C. Rus (Oct. Ursu 87′). Antrenor: Laszlo Balint

Poli: Contra – C. Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheş (Coadă 64′) – Dros, Ignea (Zabun 77′) – C. Popescu – Al. Manea (Ad. Ungureanu 52′), Schieb –  Axente. Antrenor: Mugur Guşatu

Arbitru: Rareş George Vidican (Satu Mare); Asistenţi: Alexandru Vodă (Alba Iulia) şi Gero Szabo (Cluj-Napoca); Rezervă: Sorin Vădană (Cluj-Napoca)

Observatori FRF: Marian Salomir (Cluj-Napoca) şi Daniel Sabou (Zalău).

 

Recomandările redacției