cuplu_homogamieAtunci când două persoane petrec mult timp împreună, este ceva absolut normal să „împrumute” anumite lucruri, una de la cealaltă. Micile ticuri verbale, gesturile şi chiar reacţiile nu sunt singurele lucruri care se schimbă la voi, în timp.

Eşti fata visurilor lui

Chiar şi când doarme, tu eşti lângă el. Studiile arată că atunci când te afli într-o relaţie de lungă durată iubitul sau iubita apare în cel puţin 20% din visurile tale. Asta se întâmplă nu pentru că staţi mult timp împreună, ci pentru că visele reprezintă sentimentele pe care le are pentru tine, dar şi grijile legate de relaţia voastră.

Emoţiile lui devin uşor confuze

O cercetare publicată anul acesta în Jurnalul de Sănătate şi Comportament Social arată că bărbaţii sunt, de fapt, cei emoţionali din relaţiile de cuplu şi nu femeile, aşa cum se crede. În timp ce femeile trec cu mai mare greutate peste o despărţire, bărbaţii sunt mai stresaţi atunci când ceva nu merge bine în relaţie. La fel, atunci când totul este bine, bărbaţii se simt mai conectaţi din punct de vedere emoţional şi mai liniştiţi. Pentru o femeie este mai uşor să vorbească despre problemele sale cu prietenele ei, însă pentru unii bărbaţi, iubita este singura cu care pot discuta astfel de lucruri şi de aceea ar putea simţi binele şi răul mai puternic.

Nu mai stă lângă femei atrăgătoare

Se pare că bărbaţii care se află în relaţii serioase preferă ca femeile frumoase, atrăgătoare, să îşi păstreze distanţa. „Vinovatul” ar fi hormonul oxitocină – supranumit şi hormonul iubirii – care întăreşte fidelitatea, iar bărbaţii se îndepărtează la propriu de alte potenţiale partenere. Oxitocina este eliberată în organism chiar şi când cei doi iubiţi se ţin de mână. Important este ca cei doi parteneri să se atingă.

Se poartă cel mai bine

Simpla prezenţă a unei femei frumoase îi face pe bărbaţi să se poarte cât se poate de frumos, arată un studiu al psihologilor din Marea Britanie. S-a dovedit că bărbaţii sunt în stare chiar să facă donaţii generoase atunci când sunt urmăriţi de o femeie atrăgătoare. Aşa că atunci când eşti tu în preajma iubitului tău, probabil se va purta mai frumos ca de obicei.

Sursa: Unica.ro

Recomandările redacției