indragostiti_cupluAtunci când te îndrăgosteşti ai parte de emoţii şi senzaţii unice, de fiecare dată diferite. Este mult mai uşor să îţi spună că te iubeşte decât să-ţi arate ceea ce simte, aşa că poţi afla cu uşurinţă din gesturile sale dacă este îndrăgostit de tine sau nu.

Gândeşte pozitiv

Atunci când se simte îndrăgostit de tine, are o gândire pozitivă, vede lucrurile bune dintr-o situaţie, înainte să vadă aspectele negative. În plus, chiar dacă nu vă înţelegeţi perfect de la început, va gândi că situaţia se va schimba şi nu îl deranjează prea tare micile „fleacuri”.

Sinceritate… nu până la capăt

Pentru că starea de îndrăgostit îl face să îşi arate cel mai des părţile bune, cele rele sunt ascunse de ochii tăi – cel puţin la începutul relaţiei. În plus, acele aspecte ale personalităţii sale nici nu mai par importante atunci când are sentimente atât de puternice faţă de tine. Totuşi, asta nu înseamnă că ascunde adevărul, ci se simte atât de bine încât nu vrea să te supere cu asemenea lucruri.

Are încredere
De obicei, ca să câştigi încrederea unei persoane trebuie să treceţi prin mai multe experienţe împreună. Însă, la începutul relaţiei, în acea perioadă în care fluturii din stomac bat din aripi foarte des, el va simţi şi încredere. Psihologii spun că este vorba de o încredere falsă, iar încrederea adevărată o simţi atunci când îi poţi arăta toate feţele tale – bune şi rele – persoanei iubite, fără să te temi că te va judeca sau critica.

Se teme de viitor
După ce începe să mai treacă un pic senzaţia de îndrăgostire, începe să vadă lucrurile un pic mai clar decât le-a văzut la început şi începe să observe micile defecte. Acesta este primul test adevărat prin care trece relaţia voastră – dezamăgirile pe care le va simţi vă vor despărţi sau nu sunt atât de importante?
Nu se dă bătut
Multe cupluri nu trec de faza menţionată mai sus – „trezirea la realitate”, dezamăgirea pe care membrii cuplului o simt când încep să vadă defectele celuilalt – pentru că renunţă şi prefer să aştepte o altă persoană de care să se îndrăgostească. Din păcate, cei care fac asta pot ajunge să nu simtă dragostea adevărată niciodată. Psihologii te sfătuiesc să nu te dai bătut atât de uşor, ci să încerci să găseşti soluţii pentru problemele care se ivesc. Astfel creşti odată cu relaţia şi te maturizezi.

Sursa:  Unica.ro

Recomandările redacției