Ce-i spui unei mame care și-a pierdut unicul său fiu?

0
2698

Știu ce înseamnă să-ți pierzi bunica, bunicul, tatăl, prieteni, unchi, mătuși și străbunici. Dar sunt convinsă că nimic, nimic nu se compară cu pierderea unui copil, la orice vârstă.  Ce poți să-i spui unui părinte căruia i-a murit unicul fiu, la cea mai frumoasă vârstă? Nimic, doar să-i oferi liniște și să încerci să-i înțelegi durerea.

Tânărul din povestea mea, avea 28 de ani și s-a stins într-unul dintre multele spitale covid.  Nu este singurul caz, sunt mii, probabil, de părinți ce-și plâng durerea. Cuvintele sunt de prisos în astfel de cazuri și orice ai spune parcă nu are sens.  Cum poți să alini durerea unei mame, care caută răspunsuri  într-un loc în care nu le poate primi? În general când se întâmplă astfel de tragedii, oamenii acuză și caută vinovați. Familia tânărului caută doar răspunsuri. Vor să știe, ce s-a întâmplat cu ,,puiul lor” care avea o viață întreagă în fața și a cărui drum a fost curmat brusc și fără explicații.

E adevărat că tragedii se întâmplă mai tot timpul. Și sunt multe familii care își pierd copiii în diverse circumstanțe,  iar golul lăsat nu îl poate umple nimic.

 Poate că, acest caz m-a impresionat și prin faptul că la un moment dat rețeaua de socializare s-a umplut de pozele unui tânăr frumos, blond cu o privire limpede și albastră ca cerul. Nu-l cunoșteam pe băiat, dar am aflat imediat că este nepotul unui prieten de al meu. Privind zecile de fotografii am fost atrasă de privirea și seninătatea acestui tânăr. Și mă întrebam ,,de ce”? De ce  face Dumnezeu asta ? M-am mai întrebat același lucru,  în urmă cu mai mulți ani, când tatăl meu a plecat, mai repede decât mă așteptam.

 Și atunci m-am revoltat. Și atunci m-am întrebat ,,de ce”? Și am primit curând un răspuns. O să vă spun povestea unui tânăr, care se întreba la fel ca mine, și ca mulți alții de fapt, atunci când în viețile noastre se întâmplă astfel de tragedii. Tânărul  care și-a pierdut  fratele, mult prea devreme, la o vârstă foarte fragedă,  în durerea sa, căuta răspunsuri. A ajuns la un moment dat, la casa unui înțelept al vremii.  Bătrânul l-a primit în umila sa locuință, iar tânărul a întrebat: ,, Bătrânule înțelept, tu care le știi pe toate, spune-mi, de ce mor oamenii buni?”. Înțeleptul l-a privit blând și l-a poftit să meargă cu el. Au ajuns la un câmp imens și plin de flori.  Iar înțeleptul i-a spus : „Culege un buchet de flori „. Tânărul a cules cele mai frumoase flori de pe câmp, apoi le-a dat înțeleptului. Acesta l-a privit spunându-i cu o voce domoală: ,,Vezi, ai ales cele mai frumoase flori pentru buchet. Același lucru îl face și Dumnezeu cu noi . Alege cei mai frumoși oameni lângă El. Celorlați le mai dă timp…să fie mai buni, mai frumoși, mai umani”

Citind aceste rânduri am înteles, pentru moment, că Dumnezeu are planurile Lui, mai presus de dorințele noastre, de ambiții de vise, și pentru o clipă… m-am linistit.

Și tânărul din povestea mea,  cu siguranță a fost ales, să fie unul dintre ,,cei frumoși” …iar ultimele lui cuvinte au fost: ,,vă iubesc pe toți”. Avea atât de multă dragoste în suflet, încât a fost ales să treacă într-o lume în care nu este durere, nici suspin….doar iubire.

 Însă, pentru cei apropiați, rămân  durerile și întrebările. Iar un părinte nu poate fi consolat de nimic, doar de Dumnezeu și speranța revederii într-o lume mai bună…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.