Ce jucători a ratat UTA în această vară și de ce? Majoritatea sunt fundași

0
225

Încă în scurta perioadă de vacanță, antrenorii „Bătrânei Doamne” au prezentat conducerii o listă cu posibile achiziții. George Neagu și Alin Ignea nici nu au mai fost pe ea, căci, oarecum, se știa punctul de ve­dere al șefilor în ceea ce-i privește și, oricum, ambii se aflau cu un picior și jumătate în curtea lui ASU Poli.
Nu e un secret că după retragerea lui Sorin Botiș „alb-roșii” caută un fundaș central cu talie și ceva experiență, iar cap de listă în acest sens a fost Mihai Popescu. Fotba­listul de 23 de ani a jucat împotriva UTA-ei primul baraj de promovare în tricoul Dunării Călărași, formație la care fusese împrumutat de la Dinamo. Pe finalul lunii trecute, însă, masivul fundaș de picior stâng a fost reținut de Ioan Andone în lotul „câinilor roșii”. Apoi, s-a luat legătura cu Dumitru Munteanu, fundașul dreapta de 26 de ani al Olimpiei Satu Mare, care în caz de avarie putea evolua pe orice post în defensivă. Fotbalistul a avut pretenții salariale mari conform conducerii „Bătrânei Doamne”.
Gabriel Siminic era și el în vizorul lui Roli Nagy, dar, cum nimeni nu l-a abordat oficial de la UTA, singurul fotbalist care a bifat toate minutele în ediția trecută a Ligii a II-a (sezon regulat + play-off)  a ajuns la Național Sebiș. Recent, din informațiile noastre, a fost contactat și Florin Ilie, fostul fundaș central al lui FC Baia Mare, care a mai trecut și pe la Chiajna sau Poli Timișoara, dar – până la urmă – se pare că va opta pentru Luceafărul Oradea.
Apoi, la capitolul mijlocași de bandă, pe listă s-a aflat Laurențiu Buș. Fotbalistul s-a despărțit de prim-divizionara ASA Târgu Mureș, însă ex. utistul Bogdan Apostu, intrat în forță în lumea impresariatului, i-a intermediate un contract în Israel, la Hapoel Nir Ramat Hasharon.
Practic, dintre numele inițiale înainte de stafful tehnic al UTA-ei au rămas valabile pentru un transfer cele ale lui Claudiu Pascariu, Ali Calvin Tombaye (deși din informațiile noastre și acesta și-ar fi dat acordul verbal pentru o formație din zonă) și Radu Dubeștean. Acesta din urmă este încă fotbalistul Șoi­milor Pâncota, ce va fi eliberat doar în momentul în care Pavel Piroș va găsi o soluție de continuitate pentru gruparea de ligă secundă din Podgoria arădeană.
Se poate să fie și o chestiune de strategie din partea conducerii „Bă­trânei Doamne”, care speră cu adevă­rat să ajungă în Liga I în locul Rapi­- dului. Atunci, „țintele” se schimbă automat, pretențiile cresc, dar și ofertele salariale, care, până acum, nu au mers mai sus de 3.000 de lei pe lună. Cert este că Roland Nagy și colaboratorii săi așteaptă întăririle solicitate, care, din câte se pare, nu au cum să mai ajungă în cantonamentul din Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.