Ce mai dezbat parlamentarii: Program de noapte la grădinițele de stat, indemnizație pentru creșterea nepoților, Bacalaureat diferențiat

0
409

Camera Deputaților va discuta, în sesiune extraordinară, legi de mare impact social. Bunicii pot primi indemnizație pentru creșterea nepoților.

Dacă părinții se întorc la serviciu mai devreme de doi ani, sau mai devreme de 3 ani în cazul copiiilor cu handicap, statul oferă un stimulent de inserție în valoare de 650 de lei. Prin legea aflată pe ordinea de zi a Parlamentului se introduce posibilitatea ca pe perioada acordării stimulentului de insertie, oricare dintre bunici să beneficieze de o indemnizatie pentru cresterea nepotului/nepoatei, dacă are acordul părinților și dacă depune o cerere. Valoarea indemnizatiei pentru cresterea nepoților este egala cu valoarea stimulentului de inserție, adică 650 de lei în prezent.

Bacalaureatul diferențiat

Elevul are posibilitatea să aleagă între un Bacalaureat standard şi un Bacalaurat cu nivel ridicat, in funcţie de nivelul de dificultate a subiectelor de la limba şi literatura română. Pe diploma de absolvire va fi menţionat tipul de bacalaureat susţinut.

Grădinițele vor funcționa și noaptea

Părinții își vor putea lăsa copiii la grădiniță și noaptea, dar numai în 3 situații excepționale: Ambii părinţi lucrează noaptea; Urgenţe medicale ale părinţilor; Deces în familie. Copiii pot fi dați la grădiniță de la vârsta de 2 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.