Ce mai e omul – un simplu cadavru

0
214

De o bună bucată de vreme, suntem tocați mărunt cu boala aceasta Covid. Sunt într-adevăr mulți cărora nu le pasă de pandemie, asta până se infectează un membru al familiei sau vreo rudenie, atunci se schim­bă situația.
Mai mulți cetățeni din diferite zone ale județului nostru ne-au sunat spunând în felul următor: „Domnilor, ne termină cu pandemia asta, atât cei de la televizor, radio sau presă amenințându-ne cu fel de fel de aberații”. Astfel ne-au spus niște arădeni din Lipova și alții din orașul Nădlac sunt de aceeași părere. „Credeți că pe doctorul Rafila îl interesează pandemia, și-a dat cariera de medic pe politică, cine mai are încredere în acest medic?”, ne-a spus un medic pensionar din Arad. Pentru că spitalele nu mai pot face față îmbolnăvirilor cu Covid, au lăsat cazurile ușoare în grija medicilor de familie, care monitorizează bolnavii zilnic.
În multe zone din județ, medicul de familie este navetist și nu își are domiciliul în comuna unde îi este arondat cabinetul. „Ce facem, sunăm la 112? Nu ar fi corect față de pacienți ca acest medic să locuiască în comunitatea unde are cabinetul și nu la 50, 60 de km distanță?!”, ne-au spus mai mulți cetățeni din comuna Târnova. Nu sunt puține situațiile unde bolnavii pot fi monitorizați doar de la distanță, telefonic.
Într-adevăr medicii sunt aruncați în război cu mâinile goale și luptă în prima linie cu virusul, mai ales în cazul îmbolnăvirilor grave. Mulți dintre cei care sunt internați cu Covid stau cu zilele în spital și li se dă câte o pastiluță pe zi – Paracetamol. Niște oficiali spuneau că în Arad situația a fost salvată de „eroi”, dar cred că noi biruim numai la decese.
Ar fi bine să spunem lucrurilor pe nume, pentru că poporul român nu se lasă prostit chiar în așa hal, dar m-am gândit să scriu aceste rânduri după discuțiile avute cu cetățenii mai multor comune din Arad. Am discutat cu mai multe persoane, în tot acest timp fiind păstrată distanțarea socială și masca de protecție a fost purtată corect de cei implicați în dialog. Măsurile de protecție trebuie respectate de toți cetățenii, indiferent de situație, însă, vorba unor cetățeni din Sebiș, „mai puține ame­nințări și frică indusă în populație”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.