UTA a terminat la egalitate cu Dinamo în deplasare după un meci care a reprezentat un chin pentru orice s pectator sau telespectator. Gazdele au arătat ca o echipă de baraj dar un baraj de retrogradre din Liga 2 spre Liga 3 în timp ce jucătorii UTA-ei au demonstrat că toate cuvintele frumoase despre suporteri sunt doar vorbe goale. Lipsă de implicare, dezinteres, superficialitate au fost caracteristicile unei evoluții care au trădat gânduri care erau îndreptate mai degrabă către plajele însorite ale unei insule exotice decât către ”fraierii” care așteptau măcar în ultimul meci o victorie care să le hrănească orgoliul de suporteri.

Însă și mai revoltător decât jocul fără nicio determinare a fost felul în care ”actorii” au comentat la final ceea ce s-a întâmplat pe teren. Dumitru Cardoso și-a anulat capitalul de simpatie câștigat prin golul marcat, printr-o caracterizare a meciului care a sfidat evidența și bunul simț: ”Mă bucur pentru gol. Din păcate nu am reușit victoria dar și Dinamo a jucat foarte bine și au pus presiune pe noi în repriza a doua. Este finalul unui sezon frustrant pentru că obiectivul era playoff-ul, apoi barajul pentru Conference League, dar nu am reușit să obținem rezultatele. A fost în general un sezon dezamăgitor, și eu mi-am propus să ajut echipa pentru play-off dar nu am reușit. Nu știu dacă voi rămâne, încă nu am vorbit cu conducerea, e posibil să se schimbe conducerea și rămâne de văzut.”

Dacă ați crezut că doar are o problemă cu perceperea realității, vă înșelați. Și David Miculescu crede că UTA a jucat bine: ”Am reușit să facem un meci bun dar iar am luat gol în ultimele 10 minute. N-am mai marcat de mult la prima ocazie dar n-am reușit să menținem rezultatul. A fost greu acest play-out, am întâlnit echipe bune cu jucători buni. Mă bucur că nu am ajuns la baraj, nici nu ne gândeam la așa ceva. Sperăm la anul la mai mult. În ce mă privește, orice jucător e motivat când e dorit, pe mine mă motivează să muncesc și mai mult. Îmi doresc să joc în străinătate dar dacă vine o ofertă bună din țară mă voi gândi.”

Singurul care a mai păstrat în declarațiile sale contactul cu realitatea și decența a fost portarul Dragoș Balauru: ”Nici Dinamo n-a presat prea mult, nici noi n-am pus prea multe probleme, se simțea venirea vacanței. N-a fost presiune dar meciurile frumoase sunt cele cu presiune. N-am făcut un meci frumos, am și fost egalați pe final, asta a fost istoria acestui meci. Ne-am dorit foarte mult să jucăm în play-off, nu s-a putut. UTA e un club mare dar lucrurile trebuie făcute cu cap și cu răbdare. Și Dinamo e un club mare și uitați-vă în ce situație este.”

Dar cele mai halucinante declarații le-a făcut antrenorul Ionuț Badea. Inexistent în reacții în timpul meciurilor, tehnicianul UTA-ei și-a găsit personalitatea la declarațiile de la final, când a oferit o viziune foarte ”personală” atât asupra meciului cât și asupra viitorului său: ”A fost un meci frumos, era normal să nu fie motivație dar ambele echipe au făcut un meci bun. Mă bucur că am avut consistență. Puteam să câștigăm dar nu asta era important ci să avem consistență și am reușit asta. Legat de viitorul meu, voi discuta cu conducerea. Nu știu de niciun fel de discuții despre înlocuire, a fost un articol în presa locală preluat de presa centrală și nimic mai mult. Da, îmi doresc să rămân deoarece cred că munca mea și a staff-ului meu a rezolvat problemele echipei. Aș fi vrut mai multe dar au fost niște lacune pe care le-am moștenit. Faptul că în 15 meciuri am reușit mai multe victorii decât în restul sezonului spune multe despre munca noastră.“

Din păcate ăsta este finalul unui sezon în care la UTA s-a vorbit mult, s-a realizat puțin și s-a tras cortina într-o manieră jenantă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției