Ce „minte luminată“ are ministrul Agriculturii!

0
331

de VOICU SIDA 

Mergem din ce în ce mai rău, din toate punctele de vedere. Parcă este un blestem pe țărișoara asta, să alegem tot răul din mai rău. Când a condus PSD-ul, am spus că sunt ceva mai apropiați de țărani și de popor. Ne-am ars însă destul de urât cu ei, iar acum am ajuns, de teamă, să suflăm și în iaurt. Nu vrem să ne ardem, dar ne merităm soarta.

Acum a sosit rândul PNL-iștilor să meargă din rău în mai rău. Au mai luat alături de ei și USR-ul. Cu aceștia din urmă au ajuns deja la disperare: nu reușesc să ajungă la un numitor comun, pentru nimic în lume.

Dar să vorbim despre sinistra Agricultură românească. Eu consider că Nechita Adrian Oros – ministrul Agriculturii, nu știe nici măcar cum se înmulțesc porcinele, din moment ce a precizat că într-o gospodărie nu poți să deții mai mult de cinci capete de porci. Dar poate unii vor vrea să țină două scrofițe și trei purcei și nu iau în considerare faptul că de la acele scrofițe ar putea rezulta, doar la o primă fătare, între șapte până la chiar 14 purcei. Ce facem cu ei, pentru că eu nu am nevoie să îmi fac PFA?

Eu mereu consider că am ajuns mai rău ca în celălalt regim. În acele vremuri, când făta vaca trebuia să pui pe capul vițelului o pungă pentru a-l sufoca. Altminteri erai obligat să îl crești și să îl dai la Stat la un preț de nimic, pe care doar țăranii și-l mai amintesc. Și unii au fost totuși de acord cu acest sistem.

Bineînțeles, cei care sunt și acum harnici o duc bine, dar iată că dăm peste alte vremuri și vor să te limiteze. Urmează să ne oblige ca o cloță să nu aibă mai mult de cinci pui de găină.

Țăranii au trimis și ei, prin votul lor, politicieni să le reprezinte drepturile. Nu pentru găinării din acestea de bătaie de joc. Până să le dai votul, atâta de frumos îți zâmbesc, dar în sinea lor își spun: „Lasă, că vă dăm și de data asta o lecție“. Și pentru că o „primim“ de fiecare dată, poate că ne merităm soarta ca popor și ca nație.

De când există lumea, nici o guvernare nu a limitat țăranii să își țină un anumit număr de porci. Dar guvernanții nu își pun întrebarea de unde își plătesc birurile către stat și cum reușesc țăranii să trăiască…

VOICU SIDA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.