Ce nu trebuie să lipsească de pe masă, de Revelion – Tradiţiile culinare care aduc noroc şi bunăstare în noul an

0
220

De-a lungul timpului au existat multe superstiţii și obiceiuri prilejuite de trecerea dintre ani, atât legate de diverse activităţi, cât și de mâncare. Iată ce se mănâncă, dar și ­ce nu se mănâncă de Revelion.
Ce este bine să mănânci de Revelion
1. Mănâncă pește, fiindcă se spune că, aşa cum peştele înoată prin apă, așa vei înota şi tu prin toate necazurile din anul următor, fără să te afecteze. Unii zic că peștele trebuie să fie primul aliment pe care îl consumi în Noul An.
2. Consumă carne de gâscă. Te va ajuta să plutești peste probleme şi să înaintezi spre ţelul tău, precum gâsca.
3. Mănâncă struguri. Ciuguleşte dintr-un ciorchine de struguri, bob cu bob, câte 12. Când ai ajuns la al 12-lea bob, pune-ţi o dorinţă care ţine de bani. Strugurii şi stafidele simbolizează abundenţa financiară.
4. Tăiețeii sim­bo­li­zează longetivitate. De aceea, în noap­tea dintre ani este bine să mănânci tăieței. Pregătește un preparat culinar care să conțină tăieței.
4. Bea şampanie la 12 noaptea pentru a avea parte de belşug. Poate fi și vin spumante. Important e să bei paharul până la fund şi toate dorinţele pentru noul an se vor îndeplini.
5. Fructe rotunde în casă. În noaptea dintre ani este indicat să ai în casă cât mai multe fructe rotunde. Se spune că forma sferică este asociată cu infinitul, continuitatea. Dacă ai fructe în formă rotundă în casă în Noaptea de Revelion se spune că îți sporești șansele de succes în Noul An.
6. Se mănâncă rodii. E o tradiție origi­nară din Turcia, dar urmată și de români. Rodia are culoarea roșie, iar culoarea simbolizează inima omului sănătos. Mai mult, medicii recomandă consumul de rodii datorită efectelor benefice pentru sănătate.
Ce nu se mănâncă de Revelion
În Noaptea de Revelion nu se mănâncă pui fiindcă îţi alungi norocul. Această pa­săre scurmă şi astfel norocul se împrăştie. De aceea e bine să mănânci porc sau curcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.