Cine nu își dorește costuri mai mici la factura de electricitate?! Dacă ape­lăm la acest truc, am putea să ne bucurăm și de aparatele noastre preferate și să tăiem și din prețul facturii la curent! Iată ce obiecte trebuie musai scoase din priză atunci când nu sunt folosite.
Deși avem impresia că dacă stau în „stand-by” și nu sunt utilizate în acele momente nu consumă, ei bine aflați că electrocasnicele „fură” din curent chiar și când „stau degeaba”.
Noile modele sunt dotate cu luminițe și LED-uri, pentru a arăta ora sau alte funcții pe care le dețin, astfel că acestea consumă în continuare curent dacă sunt ținute în priză. Așadar, în special pe timpul nopții, faceți-vă timp și deconectați aparaturile de la sursa de curent. Rezultatele nu vor întârzia să apară!
Există electrocasnice sau aparate care ar trebui să fie scoase din priză în fiecare noapte! În această categorie se pot încadra mașinăriile de cafea, blender-ul, calculatoa­rele, laptop-urile, dar și simplele cabluri de încărcat pe care cu toții le lăsăm, din como­ditate, să stea mereu în priză. Acestea pot consuma curent chiar dacă nu sunt folosite, iar faptul că toate aceste aparaturi stau în priză și peste noapte, generează un consum de energie mult mai mare, potrivit Impact.
De asemenea, scoaterea lor din priză te poate ajuta și cu eventualele defecțiuni care apar la aceste dispozitive. Din cauza supraîncărcării sau a diverselor fluctuații de curent, acestea riscă să aibă probleme, în timp. Computerul, spre exemplu, chiar și atunci când se află în funcția de hibernare, ar trebui scos din priză.

Recomandările redacției