Ce părere aveți de faptul că lucrările din centrul Aradului au fost demarate chiar înaintea începerii anului școlar?

0
504

De Ruben Onișor 

Lucrările din centrul Aradului au făcut ca traficul de pe artera principală a orașului să fie foarte aglomerat. Nemulțumirea arădenilor este accentuată de faptul că, lucrarile au luat amploare chiar înaintea începerii noului an școlar.

„Traficul din Arad a devenit insuportabil deoarece, odată cu începerea lucrărilor, dar și cu începerea școlii traficul a devenit foarte dens. O rută folosită de mine pentru a ajunge în Podgoria, la locul de muncă, este pe podul de la Micalaca deoarece locuiesc în zonă. Cu toate acestea, personal mă bucur că au început lucrari la acest nivel în orasul nostru și asta înseamnă că o să avem schimări bune în Arad “, spune Marcel, 43 de ani.

Începerea lucrarilor ne-a adus dificultate nouă, ca părinți, însă cu toate acestea în prima zi de școală, în anumite puncte cheie au fost polițisti care au dirijat traficul, fapt care a ajutat la fluidizarea traficului. Mie și soțului meu ne-a fost foarte greu să ajungem la magazinele mari de la periferia orașului; de multe ori în această perioadă am folosit centura“ – Roxana, 27ani.

Eu cred ca ideile sunt foarte bune, aceste lucrari sunt benefice pentru orașul nostru. Consider că noi, ca locuitori al acestui oraș putem ajuta traficul. Traficul poate să fie redus folosind transportul în comun, dar și mergând pe jos, chiar dacă a început toamna, temperaturile sunt numai bune pentru mersul pe jos ne fiind atât de cald precum în perioada verii. Eu sunt pensionar și am 88 de ani, dar cu toate acestea merg pe jos în fiecare zi“, spune Alexandru 88 de ani.  

Pentru mine, prima zi de scoală nu a fost o problemă, am reușit să parcurg centrul orașului fară probleme pentru că am pornit de acasa de la ora 7, când traficul nu era foarte aglomerat. Ce am apreciat foarte mult este faptul că a intervenit Poliția Locală și a dirijat traficul; poliția a fost în cam toate punctele de necesare. De obicei, pentru a evita traficul din timpul zilei care este insuportabil aleg să merg pe străzile de langă artera principala a orașului , povestește Victor, 30 de ani.

În locurile cu circulație foarte mare ar trebui aduse mai multe echipe de muncitori, pentru a scădea durata în care se fac lucrările. Prima zi de scoala a fost extrem de grea pentru șoferii care au circulat prin centrul Aradului. Eu mi-am dus nepotul la școala, a fost o experienta foarte neplacută, deoarece noi am venit din Aradul Nou. Măcar atât… în ajutorul nostru au venit polțistii care au facut traficul mai lejer”, spune Vlad, 58 ani.

Onișor Ruben   

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.