Clădirea cunoscută drept Palatul Copiilor va fi evacuată. Mulți dintre părinții care își aduc copiii la programele extracurriculare ale Palatului, se declară deranjați, dar totuși speră că noua locație o să fie mai bună. Există totuși dubii și îndoieli în privința noii locații, acestea provocând îngrijorarea. Chiar dacă locația ar fi bună, zona nemulțumește mulți părinți, fiind zonă periferică.

Chiar dacă zona nu este benefică pentru mulți părinți, pentru noi e bună. Eu am înțeles că este vorba de mall-ul de la ieșirea din oraș, acolo au condiții, au tot ce au nevoie și au și spațiu. Sperăm să se găsească o soluție și pentru copiii care stau mai departe. Mi-ar plăcea mult acea locație deoarece copiii mei fac activități sportive, iar iarna după ce termină nu trebuie să iasă direct afară, unde temperatura e foarte scăzută“ ne-a povestit Alexandra, în vârstă de 21 ani.

Există două variante: ori la mall, ori la Liceul Tehnologic. Ideal este să ne mutăm la mall, acolo avem spațiu să ne desfășurăm cu toate activitățile. Ca și tip de clădire, la mall nu există problemele pe care le regăsim aici. Profesorii nu au văzut foarte bine această schimbare, nu sunt încântați de faptul că nu se mai poate plăti chiria. Sperăm ca noua locație să fie potrivită atât pentru profesori, cât și pentru elevii de la Palatul Copiilor“ ne-a declarat Raul, în vârstă de 43 ani.

Nu știam că Palatul Copiilor o să fie evacuat. Cred că o să fie foarte greu pentru unii părinți, chiar și pentru mine o să fie greu deoarece nu locuiesc în oraș. Toată lumea știa unde este locația, era o zonă centrală, aici copii pot veni singuri. Dacă se mută la marginea orașului o să fie mai greu pentru unii părinți să își aducă copiii la Palat. Nici la Liceul Tehnologic nu cred că o să fie prea bine, nu cred că au suficient spațiu, ei sunt mulți și au multe activități sportive. Sper totuși că această schimbare să fie una bună pentru toată lumea“ a relatat Lauriana, în vârstă de 33 ani.

  • Liviu Alexe spune:

    Mai bine s-ar desființa Palatele și Cluburile copiilor. Sunt niște reminiscențe comuniste ale foștilor pionieri, care s-au perpetuat acum ca fiefuri ale clientelei politice locale. Tot felul de fufe și de nepoate, profesoare sau educatoare cu pile, cărora nu le place la catedră, au acolo un loc călduț și iau un salariu nemuncit. Puțini copii înzestrați merg acolo, doar mediocri cu pretenții, duși de bunici. Participă la niște concursuri de tot râsul, cu zeci de diplome care țin loc de talent. Un rebut educațional, asta este Palatul Copiilor la ora actuală.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției