Ce părere aveți despre prețurile brazilor de Crăciun și cât alocați pentru cumpărarea unuia?

0
726

A început goana după cumpărăturile de sărbători. Și cum pentru cei mai mulți dintre noi, brazii dau un plus de farmec Crăciunului, alocăm timp și bani, după posibilități, pentru achiziționarea lor. Oferta de brazi este cât se poate de diversă. Se găsesc molizi, brazi autohtoni, de peste graniță, artificiali și chiar…gata împodobiți. Am stat de vorbă cu arădenii, ca să vedem ce preferă, cum li se par prețurile și cât alocă pentru cumpărarea unui brad. Sunt prețurile mai mari în piețe sau în magazine? Cât își pot permite arădenii să scoată din buzunare pentru bradul de Crăciun? Un lucru este sigur. Arădenii nu concep Crăciunul fără brad!

Pentru Crăciunul de anul acesta, care sper să fie special, m-am gândit să dau în jur de 200 de lei. La banii aceștia cred că o să găsesc unul bogat, cu coroana frumoasă. Oricum, când am făcut cumpărături la magazine, am văzut că sunt mai mici prețurile ca în piețe. În piață, vânzătorii spun că sunt aduși din Danemarca, dar eu nu văd să fie mai deosebiți decât cei care nu sunt de peste graniță“, a spus Răzvan Cothai, 27 de ani.

Banii mei sunt numărați. Am pensia mică și nu îmi pot permite nimic scump. Dar cum ar fi Crăciunul fără brad în casă, fără mirosul lui?! Așa că, în tot anul am avut ba un brăduț micuț, ba crenguțe. Anul acesta am zis că dau 25 -30 de lei pe el. Așa am crescut, așa fac și acum, la bătrânețe“, spune Dumitru H. În vîrstă de 79 de ani.

Față de anii trecuți, brazii din piețe sunt ceva mai ieftini. În schimb, față de marile magazine, prețurile celor din piețe sunt mai mari. Cei de la magazine sunt mai ieftini cu câteva zeci de lei, față de piețe. Și asta chiar contează. Și sunt la fel de frumoși peste tot. Nu pot spune că am o limită de sumă, dar nu aș da pe un brad 500 de lei. M-am gândit că găsesc unul frumos cu 200-250 de lei“, susține Cecilia Mureșan, 49 de ani.

Anul trecut am dat pe brăduț 30 de lei și cam atât pot să dau și anul acesta. Dar vreau să fie brad, nu molid. Oricum, față de anii trecuți mi se pare că s-au mai ieftinit“, spune Rozalia, 65 de ani.

Eu nu mă mai bucur de brad cum se bucură cei mici, dar pentru familie tot cumpăr unul. Eu am văzut în magazin, brad artificial, mai mic, practic, care nu se scutură și îl am și anul viitor. Dar ai mei nu vor artificial, deși am înncercat să îi conving. Și atunci am zis că luăm brad verde, din piață ca să putem negocia.“, spune Eugen Stan,47 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.