Pierderile economice provocate de dezastre naturale în primul semestru din acest an au crescut cu 10 miliarde de dolari faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a lui 2012, dar se plasează cu 15% sub media ultimilor 10 ani, informează Bloomberg.

 

Pierderile economice acoperite de asigurare au totalizat în perioada analizată peste 20 miliarde de dolari, cu aproximativ 20% mai puţin decât în primele şase luni ale anului trect.

„Cel mai costisitor dezastru natural din prima jumătate a lui 2013 a fost, de departe, situaţia de inundaţii masive din Europa Centrală din mai şi iunie”, se arată în raport.

Furtunile din Europa, care au ucis 23 de persoane, au provocat pierderi economice estimate la 22 miliarde de dolari, din care 5,3 miliarde de dolari sunt acoperite de asigurări.

Cutremurul din China din 20 aprilie, care a provocat moartea a 200 de oameni, a cauzat pagube eocnomice de 14 miliarde de dolari.

Pierderi economice semnificative au fost înregistrate şi în urma secetei din Brazilia şi China şi fenomenelor meteorologice severe care au provocat tornade în Statele Unite, se mai spune în raport.

 

 

Recomandările redacției