Ce pot face arădenii care nu au încheiat contracte noi de energie electrică și gaze până la 1 iulie

0
395

S-a tot vorbit de posibilitatea consumatorilor de a-și muta contractele de energie electrică sau gaze, de la un furnizor la altul, până la începutul lunii iulie. Dar ce se întâmplă cu cei care, din diverse motive,  nu au reușit să încheie contracte noi sau să-și schimbe furnizorul, până la această dată.  Arădenii  care nu au încheiat contracte pe piața concurențială o pot face și după 1 iulie. Se spune că luna iulie vine cu scumpiri mari la curent și gaze pentru cei care nu au apucat să încheie contracte noi. Facturile la energia electrică se majorează în medie cu 7%, iar tariful la gaze crește și cu 20%. Arădenii care nu au făcut încă pasul spre piața concurențială de gaze și electricitate o pot face și de acum înainte, a explicat vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, la digi 24. Data de 1 iulie nu a fost un termen limită pentru intrarea pe piața concurențială, dar este momentul de când se aplică noile prețuri de serviciu universal, a precizat acesta.

Noile prețuri de serviciu universal sunt valabile în următoarele șase luni în cazul energiei electrice și pentru următorul an în cazul gazelor, a explicat Zoltan Nagy-Bege.

„În ambele piețe, din păcate, aceste prețuri sunt în creștere pentru clienții care nu au trecut în piața concurențială. În cazul pieței de energie electrică creșterile sunt între 1 și 7%, în funcție de zona în care sunt clienții și furnizorul lor de energie electrică, iar la gaze creșterile pot fi chiar și de 25%”, a precizat vicepreședintele ANRE.

Consumatorii arădeni pot opta pentru schimbarea furnizorului de gaze sau de electricitate oricând, în baza ofertelor pe care companiile le anunță pe comparatorul de tarife ANRE.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.