Ce remedii naturale cunoașteți?

0
580

Specializarea locuitorilor din municipiul Arad, dar și din județ, în plante și remedii medicinale este foarte vastă. Cei intervievați ne-au spus că există remedii pentru aproape orice boală sau durere. Unele persoane, au mărturisit că au învățat despre anumite remedii de la bunicii sau rudele lor. Însă cei puțin mai tineri recunosc că au auzit de așa zisele leacuri băbești chiar de pe internet.

Eu știu mai multe remedii naturale, le-am învățat de la bunica mea, majoritatea sunt pe bază de ceaiuri. De exemplu ceaiul de mușețel este foarte bun când ai dureri de stomac. Dacă bei o ceașcă sau două de ceai de mușețel imediat se calmează durerile de stomac. Pentru răceală și tuse este foarte bun ceaiul de ceapă, deși are un gust destul de rău face foarte bine întregului corp“, a relatat Mariana, în vârstă de 59 ani.

Am citit pe internet acum câteva săptămâni că dacă ai dureri de cap este bine să te freci la tâmple cu ulei de lavandă sau de mentă. Mirosul lor te ajută să te relaxezi și să scapi de durere. Pentru dinți știu că se folosește uleiul de cuișoare. Se aplică pe dintele cu probleme și scapi de durere, cel puțin până ajungi la dentist. Eu am testat turmericul, aveam probleme foarte grave la încheieturi, mai mereu mă dureau. După ce am luat turmeric, nu am mai avut dureri. Este un antiinflamator natural excelent“, a declarat Angela, în vârstă de 28 ani.

Eu nu cunosc multe remedii, de obicei când răcesc beau ceai și iau ce pastile îmi dă soția. Eventual când nu e ea prin preajmă mai bag un păhărel de tărie. Dar în general nu răcesc. Mai am dureri de genunchi, dar le resimt doar atunci când se schimbă vremea. Soția mea cumpără tot felul, propolis, ceaiuri de tot felul. Eu nu le consum, iau doar atunci când e cazul. Locuiesc la țară și nu mănânc tot felul de prostii din magazine, eu mănânc natural. Am animalele mele, nu cumpăr carne umplută de tot felul de mizerii“, a povestit Lucian, în vârstă de 60 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.