toamna_naturaToamna ne oferă o bogăţie de alimente sănătoase, mai ales legume şi fructe. Vitaminele şi antioxidanţii din fructele şi legumele de toamnă ne asigură sănătatea pe parcursul sezonului rece şi ne conferă o piele frumoasă. Iată ce trebuie să mănânci toamna pentru un ten catifelat şi o piele frumoasă.

Mănâncă dovleac pentru o piele mai strălucitoare

Plin de vitamina A şi vitamina C, dovleacul este bogat în antioxidanţi, care contribuie la menţinerea unui ten sănătos.

Dovleacul mai conţine şi alţi nutrienţi esenţiali, cum ar fi fibre, acizi graşi omega 3, beta caroten şi potasiu.

În plus, dovleacul nu are multe calorii şi poate fi consumat copt, ca desert, servit cu scorţişoară delicioasă.

Consumă multe mere toamna pentru un ten luminos

Pieţele sunt pline de mere aromate toamna, fie că vorbim de ionatan sau bot de iepure şi golden. Merele sunt o sursă de polifenoli, adică mulţi antioxidanţi care îţi protejează inima, te menţin sănătoasă şi îţi conferă o piele strălucitoare.

În plus, fitonutrienţii din mere te ajută să menţii un nivel optim al zahărului în sânge şi deşi nu au multe fibre, se pare că te ajută să elimini grăsimile rele din sânge.

Smochinele proaspete sunt pline de fibre

Smochinele sunt nişte fructe foarte sănătoase şi adesea nu sunt băgate în seamă atât cât merită. Smochinele sunt bogate în fibre (5 grame de fibre la bucată), calciu (una dintre puţinele surse de calciu nonlactate cu un aport mare pentru organism).

Smochina poate fi folosită atât ca îndulcitor natural, cât şi ca înlocuitor de anumite grăsimi în anumite dulciuri şi prăjituri.

Ciupercile nu sunt doar gustoase, te ajută să te menţii frumoasă

Toamna se numără…ciupercile şi majoritatea soiurilor, atât de pădure, cât şi de cultură aduc beneficii organismului şi frumuseţii celor care le consumă.

Consumul de ciuperci poate îmbunărăţi nivelul de elasticitate al pielii, reduce inflamaţiile şi aduce un mega aport de antioxidanţi, mai ales de ergotioneină.

 Ciupercile mai conţin şi potasiu şi seleniu, la fel de benefice pentru organism, iar ciupercile din soiul Shiitake aduc un aport de acid kojic, care deschide nuanţa tenului în mod natural.

Sursa:  Unica.ro 

Recomandările redacției