Tribunalul Arad a decis la începutul acestei săptămâni, mai exact luni, 17 ianuarie, să prelungească măsura arestului preventiv cu încă 30 de zile în ceea ce-l privește pe Florin Beniamin Crișan. Tânărul care a ucis fetița de patru ani și ulterior i-a aruncat trupul în apropierea unui cimitir din zona Bujac.

Bărbatul în vârstă de 23 de ani fost trimis în judecată pe 22 decembrie, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și profanare de cadavre sau morminte.

măsura arestării preventive privind pe inculpatul CRIŞAN FLORIN BENIAMIN, trimis în judecată sub acuzaţia de săvârşire a infracţiunilor de violenţă în familie prev. de art.199 al.1 Cod penal, în forma infracţiunii de omor, prev. de art.188 al.1 Cod penal. şi profanarea de cadavre sau morminte, prev. de art.383 al.1 Cod penal, cu aplic. art.38 al.1 Cod penal, aflat în arestul IPJ Arad, arestat prin Încheierea nr.70/02.11.2021 a Tribunalului Arad, în dosarul nr.3176/108/2021 în baza căreia a fost emis mandatul de arestare preventivă nr. 31/UP/02.11.2021. În temeiul dispoziţiilor art. 348 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 207 al.4 Cod procedură penală menţine măsura arestării preventive privind pe inculpatul CRIŞAN FLORIN BENIAMIN, urmând ca verificarea legalităţii şi temeiniciei acestei măsuri să fie efectuată periodic, dar nu mai târziu de 30 de zile”, este soluția pe scurt dată de Tribunalul Arad, la data de 17 decembrie.

Acesta a povestit procurorilor în detaliu modul în care a comis crima. În plus, acesta a precizat că ar fi consumat un drog numit „cristal”. Potrivit referatului de propunere de arestare preventivă întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, bărbatul a solicitat, după recunoaşterea faptei, să îi fie redusă pedeapsa, el afirmând că va recunoaşte şi în faţa instanţei de judecată.

De dimineaţă, fiul meu vitreg, în vârstă de trei ani, cât şi fiica mea Antonia în vârstă de 4 ani şi 4 luni erau extrem de agitaţi datorită lipsei mamei, cât şi a neîndemânării mele de a mă ocupa de ei, respectiv administrarea hranei, toaletă, îmbrăcare, curăţenie în casă ştiind că urmează să vină soţia cu nou-născutul acasă, cât şi grija cumprăturilor şi pregătirilor pentru noul membru al familiei. Menţionez că am încercat să-i liniştesc ţinând cont de faptul că fata era încadrată în grad de handicap, fiind diagnosticată cu autism, iar copilul fiind hiperactiv. Efectiv am fost copleşit de toate aceste probleme, am clacat, am avut o stare de nervozitate fantastică, am fumat într-un ritm alert două pachete de ţigări, fără a consuma alimente, iar la un moment dat, în jurul orelor 13.00 – 14.00, Antonia a devenit extrem de agitată, a început să sară pe mine, să mă tragă, fără să reuşesc să o potolesc”, a relatat bărbatul de 23 de ani, potrivit rechizitoriului trimis în decembrie instanței.

Recomandările redacției